Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Joao Janeiro is Szegeden maradt, otthonában dolgozik tovább

jj.jpg
Vezetőedzőnkkel készült interjú, amelyben beszélt a jelenlegi munkájáról, és a portugál helyzetről is. Trénerünk Dávid Szaniszlának, leghűségesebb szurkolónknak is üzent.

Hol és hogyan telnek a napjai?

Joao Janeiro: „Szegeden tartózkodom, betartva a karantén szabályait. Nem utaztam Portugáliába, mivel hetente kell megterveznem az egyéni edzésmunkát és nyomon kell követnem a játékosokkal történő eseményeket. Sok időt töltök az edzések elemzésére és az adatok beépítésére. Ez most egy olyan helyzet, amilyen még nem volt korábban és szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni belőle. Az a tény, hogy nincs hivatalos dátum a bajnokság újra indulására, még nehezebbé teszi ezt. Most a legfontosabb a játékosok, a stáb és a civilek, vagyis mindenkinek az egészségének a megőrzése. A fennmaradó időben a feleségemmel megpróbálunk olyan környezetet teremteni a kislányunknak, mint amilyen az óvodában volt és persze sokat játszunk is vele.”

Hogyan tud ebben a helyzetben dolgozni?

„A munka nagy része most kutatás, kommunikáció és rugalmasság ( lehetőségeken beül). Egy applikáció segítségével, napi rendszerességgel tudjuk nyomon követni a játékosok edzéseit, állapotát. Ugyanakkor ezt az időszakot arra is fordítom, hogy a játékosokat egyenként és egyénileg úgy vizsgálom,  a statisztikai adatai alapján, hogy mi az, amiben még fejlődnie kell. Ennek érdekében a játékosok személyre szabott videó elemzéseket és adatokat kapnak ezekben a hetekben.”

Hogyan tarja a kapcsolatot az edzői stábbal, játékosokkal?

„Az internet számos lehetőséget kínál erre, de telefonon is beszélünk. Talán ez az időszak arra is jó lesz, hogy átértékeljünk pár olyan egyszerű dolgot, mint például a személyes, emberi kapcsolatok, találkozások jelentősége. „

Milyen forgatókönyvek lehetségesek a folytatásra? „Reméljük a legjobbakat, de nincs értelme a teóriák gyártásának, a konkrét jövő tervezésének. Ha játszunk, arra fogunk törekedni, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán, de nehéz megjósolni, hogy folytatódik-e a bajnokság vagy nem. A legfontosabb az egészség, a közegészség megőrzése. Jelenleg a legértékesebb azoknak a munkája, akik az egészségügyben (orvosok, ápolók), a boltokban, a patikákban és a szolgáltatásokban dolgoznak, mint a szemételszállítók, vagy az elsődleges szükségleteket kielégítő árukat szállító teherautók sofőrjeinek munkája. Ez most egy ébresztő mindenkinek, tehát legjobb forgatókönyv az, ha a világ megtalálja a rendjét, ez most a legfontosabb.”

Hogyan reagálnak Portugáliában az emberek a helyzetre és például a labdarúgó Európa-bajnokság elhalasztására?

Portugália, az én véleményem szerint, hasonlóan sok európai országhoz, későn kezdett el foglalkozni ezzel a kérdéssel. Ezek most nehéz idők ott is, mint mindenhol. A jó dolog az, hogy az emberek már maguktól is elkezdtek önkéntes karanténba vonulni, azelőtt, hogy a kormány intézkedéseket tett volna. az emberek hajlamosak a gazdaság fenntartásának fontosságáról beszélni, de sokszor elfelejtik, hogy emberek nélkül nincs gazdaság sem, ezért nagyon fontos egyensúlyt találni. Portugália egy labdarúgó nemzet, de őszintén szólva nem hiszem, hogy bárki is aggódna most az EB elhalasztása miatt.”

A jelenlegi helyzet egyik pozitívuma lehet például, hogy többet lehet a családjával.

„Számomra valóban újdonság, hogy 8 év utazgatás után, most többet lehetek a családommal a feleségemmel és a lányommal. Ugyanakkor a Portugáliában élő rokonaimért is aggódok, főleg azért, mert többen közülük a veszélyeztetett korcsoportba tartoznak. Sok közös dolgot csinálhatunk most a lányommal, például festegetünk, amit mindketten szeretünk. A hét minden napján, 24 órában együtt vagyunk, így a társadalom minden tagjának tartogat újdonságokat ez az időszak. Egymást segítjük abban, hogy minél kreatívabban töltsük el az időt, aminek nagy részében a négy fal között vagyunk. Ebben a helyzetben mindenkinek jobban kell tisztelnie a másikat. Említettem már néhány olyan szakmát, amelyek frontvonalban vannak, hogy segítsenek mindenkinek átvészelni ezt a járványt. Több szolidaritásra van szükség és jobban kell tisztelnünk a természetet is, valamint meg kell határoznunk és értenünk, hogy mi az, ami igazán fontos. Mindannyiunknak azt kívánom itt, Szegeden, az országban és a világon, hogy maradjunk egységesek és tartsuk tiszteletben a kormányok szabályait és segítsünk egymásnak. Mindenki maradjon biztonságban! „

Üzenet leghűségesebb törzsszurkolónknak: „Kedves Dávid Szaniszla! Ha bármire szüksége van, kérem jelezze és szívesen elmegyek bevásárolni Önnek! Tisztelettel, Joao”


Hozzászólások:
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 59
02. BUDAFOKI MTE 54
03. VASAS FC 47
04. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
05. BFC SIÓFOK 42
06. WKW ETO FC GYŐR 41
07. GYIRMÓT FC GYŐR 38
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 35
09. FC AJKA 35
10. SOROKSÁR SC 35
11. BUDAÖRS 34
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 34
13. DOROGI FC 33
14. KAZINCBARCIKA 33
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 32
16. SZOLNOKI MÁV FC 31
17. SZOMBATHELYI HALADÁS 30
18. DUNA ASZFALT TLC 26
19. VÁC FC 12
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink