Laczkó János: A csapat legrégebbi tagja vagyok!

laczko.jpg
Mint ismeretes, honlapunk az őszi idényt követően meghirdette a "Ki volt az ősz legjobbja?" több fordulós szavazását, ahol először posztonként mérkőzhettek a Szeged 2011 labdarúgói. A kapusoknál Trepák Attila bizonyult jobbnak Zeljko Belecannal.

A hátvédeknél Radnai György végzett az élen, majd Bogdan Toca következett (aki azóta a nagyváradi FC Bihorhoz ment vissza), míg a nyolc hátvéd közül a harmadik helyen a szurkolók másik nagy kedvence, Tóth Imre, alias Tocó végzett! De Laczkó is régi kedvence a szurkolóknak, hiszen "ős-szegedi" játékosról van szó, s a drukkerek őket - érthetően - mindig előnyben részesítik a többiekkel szemben... Ezúttal "Janit" kérdeztük eddigi  kalandos élettörténetéről.

- Mivel Szegeden születtél, értelemszerűen  itt is indult a pályafutásod...
- Ezúton is üdvözlöm a szurkolókat! Édesapám révén, aki korábbi szegedi futballista volt, pontosan  9 és fél éves koromban vitt le először edzésre testvéremmel, Zsoltival együtt a Szalai István által vezetett focisuliba, a Kisstadionba, de az akkori SZEAC-ban lettünk igazolt játékosok.

- Ezután mely csapatokban játszottál és milyen eredményeket értél el a klubjaiddal?
- A Serli Sándor által edzett Tisza Volán korosztályos csapatába kerültem, ahonnan behívtak a korosztályos serdülő válogatottba is!  Majd 13 és fél éves koromban Serli Sanyi bá felhívott Pestre és beírattak a Szent István Középiskolába, amelynek az   "Ifi B" csapata az U-17 es NBI-es bajnokságban szerepelt. Az első évben megkeresett a Ferencváros és elfogadva az invitálást   már ott nevelkedtem, végigjárva a ranglétrát. Zoran Kunticcsal  az U-19-es bajnokságot megnyerve több társammal együtt szerződést kaptunk a felnőtt csapattól! Másfél évig a tartalékbajnokságban, majd az akkori  nagycsapat edzője, László Csaba többször is szerepeltetett felkészülési meccseken, de miután őt menesztették, én elmentem az NBIII-as Dabas csapatához kölcsönbe, ahol szép másfél évet töltöttem el.

- Hogyan kerültél vissza Szegedre, és a mostani klubod előtt melyik csapatban játszottál?
- Ezután a Vágó Attila vezette Tisza Volán együtteséhez kerültem , ahol egy évet töltöttem el. Szeged után kiutaztam Angliába, főleg tanulás miatt, de ott is az alacsonyabb  osztályú  Harrogate Town csapatának tagja voltam. Angliában leginkább a tanulás, a foci és a munka töltötte ki az életemet két évig! Angliában ért a hívás ,hogy a Nógrádi Tiborék vezetésével 2010-ben  megalakuló KITE-Szeged szeretett volna leigazolni. A kék-fekete klubhagyományokat újra visszahozó egyesületnek a szegedi futball "állóvizét" erősen felkavaró és a korábbi nagyszerű elődökhöz méltó élvonalbeli terveik voltak. Csapatkapitányként segítve a Major László által irányított újonc(!) gárda ezüstérmesként  kiharcolta az NB II-be jutást, így a KITE-Szegedből  alakult át a Szeged 2011, ezért elmondhatom,hogy ennek a csapatnak én vagyok a legrégebbi tagja!

- Mi a véleményed az új edzőről és az idei felkészülésetekről?
- A mestert már korábban ismertem, bár nem személyesen. Úgy gondolom, hogy kb. két hónapja dolgozunk együtt, még igazából nem sikerült egymást megismerni, hisz szerintem bármilyen kapcsolatról legyen is szó, ez az idő kevés... Az egyértelműen látszik, hogy egy tapasztalt szakember és minden percben a futballra gondol illetve törekszik a legtöbbet kihozni belőlünk - akár fizikailag, akár mentálisan. Felkészülésünk jól sikerült, sokat edzettünk és eredményes felkészülési meccseket játszottunk, de azt rögtön hozzátenném, teljesen más egy edzőmérkőzés, mint egy vérre menő bajnoki, ott azért már az idegek is közrejátszanak... De azért szívből remélem, legalább  annyira sikeresek leszünk a bajnokságban, mint az edzőmeccseken!

- A Mester és az újabb játékosok mennyiben befolyásolhatják a kezdőcsapatba kerülésed? Gondolom nem a Kiskundorozsmában szeretnél gyökeret ereszteni...
- A profi futball arról szól, hogy játékosok, edzők gyakran vagy ritkábban csapatot váltanak... Mint mindenkinek, nekem is bizonyítanom kell az edzőnek, hogy helyem van a csapatban, amit úgy gondolok, ki is fogok harcolni. Az, hogy vetélytársat kap az ember,  természetes dolog, ami még  jobb teljesítményre ösztönöz!  A megyei bajnokesélyes Kiskundorozsma pedig  fontos része a klubnak, akik kevesebbet játszanak (egyszerre nem szerepeltethet 20 embert a Mester az NB II-ben...) ott, a "fiókcsapatban" tudnak kemény és lelkes ellenfelekkel szemben gyakorolni . Jómagam egyértelműen a Szeged 2011 másodosztályú gárdájában  szeretnék kezdőként játszani és ezért minden áldozatra képes vagyok!

- Tudvalévő, hogy testvéröcséd, a nagyválogatottat 21-szer  megjárt Zsolti jelenleg az olasz Vicenza másodosztályú csapatában szerepel,  mostanában hogyan tartjátok a kapcsolatot?
- Mivel a testvérem, így  elég sűrűn beszélünk egymással, szerintem ez minden normális  családban  így van. Általában telefonon vagy skype-on beszélünk, leginkább a meccsek előtt vagy után. Sokáig sérült volt és bízom benne, hogy visszanyeri régi formáját és újra meghívják Egervári Sándorék  a válogatottba!

- Véleményed szerint milyen kilátások várhatók a Szeged idei, majd később az élvonalbeli szereplésével kapcsolatban?
- A bajnokság lebonyolítási rendszerével a következő évre gondolom, mindenki tisztában van, aki követi a magyar másodosztályt. Célunk egyértelmű, jövőre is az  NB II-ben szeretnénk szerepelni és ezért az egész klub - vezetőktől, játékostól edzőkig mindenki - azon van, hogy ez megvalósuljon! Hiszem,hogy ez sikerülhet, mert elég keményen dolgozunk érte. Természetesen azzal nem mondok újat, az ország 3. legnagyobb városának, Szegednek 1999-2000 után újra  NB I-re van szüksége, fanatikus drukkereink már nagyon megérdemelnék!! Erre meg is lehet az esélyünk, főleg úgy, ha a régóta várt  új stadion is megépül, aminek én nagyon és gondolom, az igazi  szurkolók is fölöttébb  örülnének.


2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
26. forduló
2024.03.31. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
TISZAKÉCSKEI LC
Szent Gellért Fórum
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 55
02. ETO FC GYŐR 48
03. VASAS FC 48
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 45
05. HR-RENT KOZÁRMISLENY 42
06. GYIRMÓT FC GYŐR 35
07. SOROKSÁR SC 34
08. AQVITAL FC CSÁKVÁR 33
09. BUDAPEST HONVÉD 33
10. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 33
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 33
12. FC AJKA 31
13. BVSC-ZUGLÓ 30
14. BUDAFOKI MTE 27
15. PMFC 27
16. BFC SIÓFOK 24
17. TISZAKÉCSKEI LC 19
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 11

Partnereink