Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Rangadót veszített az U14 és az U15

2019-ben utoljára lépett pályára minden korosztályos csapatunk: sajnos nem sikerült jól a zárás, hiszen az U14-es és U15-ös csapatunk is alulmaradt Békéscsabán.

Idei utolsó hazai mérkőzését vívta U12-es és U13-as csapatunk a Kiskunhalas ellenében: mindkét csapat 3-0-ás előnnyel fordulhatott, és végül meg is szerezte a három pontot. A két csapat Karcagon zárja az esztendőt szombaton.

MLSZ U12-es bajnokság, I. osztály, Dél-keleti csoport, 12. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Kiskunhalasi Szilády RFC 5-1 (3-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Takács János (Mígh Tamás, Szabó Róbert).
Szeged-Csanád GA: Fejes - Di Mundo, Pleskó, Nyers, Vásárhelyi, Tóth N., Domonkos, Lukácsi, Banó-Szabó. Csere: Sólya, Sík, Farkas I., Daróczi, Kincses. Edzők: Dlusztus Imre, Simon Róbert.
Gólszerzők: Domonkos (2), Nyers Á. (2), Farkas I., ill. Szamek.

Simon Róbert: - A játék gyorsabb forgatása érdekében mindenképpen lépnünk kell egyet. Akár két héttel ezelőtt,  a közeljövőben is fontos lesz átbeszélnünk újra, hogy a pálya szélére kitolt támadás befejezés előtti szervezésből nem csak be lehet adni a labdát, hanem léteznek más lehetőségek a hatékonyabb befejezések érdekében. Sérült játékosainknak mielőbbi jobbulást kívánunk, várjuk őket vissza!

MLSZ U13-as bajnokság, I. osztály, Dél-keleti csoport, 12. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Kiskunhalasi Szilády RFC 6-0 (3-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Mígh Tamás (Takács János, Szabó Róbert).
Szeged-Csanád GA: Szili - Csikós, Gáti, Tóth D., Barna, Köteles, Koncz, Osvald, Denucz, Árva, Csiszár. Csere: Szabó M., Kovács B., Ferenczi, Kócsó, Litauszki, Kis Cs., Lehocki, Mádi. Edző: Nagy Attila.
Gólszerzők: Barna, Koncz, Köteles (3), Mádi.

Nagy Attila: - Az első félidőben fegyelmezetten védekezett a csapat, ennek köszönhetően nagyon nehezen tudott az ellenfél kijönni a saját térfeléről. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de nagyon keveset sikerül gólra váltani. A második félidőben már kevésbé volt fegyelmezett a játékunk, de még így is könnyen alakítottunk ki helyzeteket, viszont a befejezések ezúttal is akadoztak. Gratulálok a srácoknak a győzelemhez!

 

Rangadót játszott az U14 és az U15 Békéscsabán, nem csak a két város közelsége miatt, hanem mert mindkét bajnokságban az aranyéremért küzdenek a csapatok. U14-eseink a félidőre összeszedett kétgólos hátrányukból nem tudtak felállni, így nyolc pontra nőtt a hátrányuk a listavezető csabaiakkal szemben.

Az U15-ösök sokáig jól tartották magukat, az utolsó húsz percben azonban négy gólt is kaptak, így súlyos vereségbe szaladtak bele. Ezzel a Békéscsaba pontszámban beérte, és jobb gólkülönbsége miatt meg is előzte csapatunkat a tabellán. A két gárda számára február végén folytatódik a bajnokság.

MLSZ U14-es bajnokság, II. osztály, Dél-keleti csoport, 13. forduló

Békéscsaba 1912 Előre - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-0 (2-0)
Békéscsaba, vezette: Kató Bence (Csukás Bence, Megyeri Norbert).
Szeged-Csanád GA: Balogh (Szili) - Botic, Boda, Milencovici (Kovács Á.), Sirokmán (Csehó), Ördög (Szabó D.), Farkas G. (Budai), Simon M. (Gál), Gera, Mikó, Sári. Edző: Bilics Igor.
Gólszerzők: Vas, Kerényi.

Bilics Igor: - Sajnos nem sikerült eredménnyel párosítani a mutatott játékot. Fizikálisan domináns mérkőzés volt, az ellenfelünk kihasználta a két hibánkat, mi viszont nem éltünk a három, négy adódó lehetőségünkkel.

MLSZ U15-ös bajnokság, II. osztály, Dél-keleti csoport, 13. forduló

Békéscsaba 1912 Előre - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 5-0 (1-0)
Békéscsaba, vezette: Megyeri Norbert (Kató Bence, Csukás Bence).
Szeged-Csanád GA: Zelman (Kovách) - Murár, Szabad, Savanya (Sahin-Tóth), Lippai G. (Karácsonyi), Jójárt (Szalai), Bácsi (Molnár M.), Kiss D. (Forgó), Arany, Gál, Kószó. Edző: Beszédes Sándor.
Gólszerzők: Werle (3), Kovács K., Borbás.

Beszédes Sándor: - Gratulálok a Békéscsabának az eredményes támadójátékhoz! Sajnos megszakadt a tizenegy mérkőzéses sorozatunk. Több sebből vérző csapatom egygólos hátrányban túlságosan is támadólag lépett fel, szinte minden eladott labda után rendezetlenné vált a védelem, amely nem tudta felvenni a harcot a kiválóan kontrázó csabaiakkal. Tizenkét perc alatt négy gólt kaptunk, lesz mit elemeznünk. Azonban ha a százszázalékos helyzeteket továbbra sem értékesítjük, akkor nem csupán ilyen jó ellenféllel szemben lesznek gondjaink. Bízom benne, hogy alapos munkával a tél folyamán kijavítjuk a hibáinkat és kellőképpen felkészülve tavasszal visszavágunk a Békéscsabának!

 

U17-es és U19-es csapatunk is idei utolsó mérkőzését játszotta Tiszakécskén: a fiatalabbak csak döntetlent játszottak, aminek köszönhetően nőtt a hátrányuk az éllovas Szolnokkal szemben.

Az U19-eseknél Dobronoky Viktor mesterötösével sikerült elhozni a három pontot, így Vágó Mihály csapata győzelemmel zárta az évet, és a harmadik helyen telelhet úgy, hogy a listavezető Szolnok előnye két pont.

MLSZ U17-es bajnokság, III. osztály, Dél-keleti csoport, 13. forduló

Tiszakécske - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1 (1-1)
Tiszakécske, vezette: Kiss Anikó Tünde (Rabi József Zsolt, Herceg Tamás).
Szeged-Csanád GA: Nagy B. - Gulyás, Dancsok, Csehó (Ilyés), Suták (Rádai), Kapic, Ábrahám, Fődi (Papp Á.), Indre, Szűcs, Berger. Edző: Kikity Márió.
Gólszerzők: Csongor, ill. Csehó (11-esből).

Kikity Márió: - Sajnáljuk, hogy így sikerült ez a mérkőzés, amelyet végig uraltunk, mégsem sikerült nyernünk. Ellenfelünk csak a kontrákra helyezkedett be, ebből egyet értékesített, mi viszont kihagytuk a lehetőségeinket. Frusztráló, hogy így fejeztük be az őszi szezont!

MLSZ U19-es bajnokság, III. osztály, Dél-keleti csoport, 13. forduló

Tiszakécske - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-5 (0-2)
Tiszakécske, vezette: Rabi József Zsolt (Herceg Tamás, Kiss Anikó Tünde ).
Szeged-Csanád GA: Friebert - Nagy M., Mészáros (Torda), Kis B. (Bódi), Dobronoky, Holcsik, Csizmadia (Tóth N.), Masa (Hevesi), Angeli, Bakó, Suhajda. Edző: Vágó Mihály.
Gólszerzők: Alberti (2), ill. Dobronoky (5).

Vágó Mihály: - Ellenfelünk a mérkőzés elejétől nagyon szervezett és fegyelmezett védekezésre rendezkedett be a szűkített pályán. Csapatjátékunk jól működött, de sikerünkhöz nagy mértékben hozzájárult egy kiváló egyéni teljesítmény Dobronoky Viktor részéről, aki igazi vezéregyénisége volt a csapatnak.


Hozzászólások:
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 59
02. BUDAFOKI MTE 54
03. VASAS FC 47
04. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
05. BFC SIÓFOK 42
06. WKW ETO FC GYŐR 41
07. GYIRMÓT FC GYŐR 38
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 35
09. FC AJKA 35
10. SOROKSÁR SC 35
11. BUDAÖRS 34
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 34
13. DOROGI FC 33
14. KAZINCBARCIKA 33
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 32
16. SZOLNOKI MÁV FC 31
17. SZOMBATHELYI HALADÁS 30
18. DUNA ASZFALT TLC 26
19. VÁC FC 12
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink