Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Érzelmi hullámvasút és döntetlen az MTK ellen

gajdi.jpg
1:1, Movember-kampány és üzenet Kozma Tamásnak.  Sok mindenről szólt ez az este.

A mérkőzés előtt az Akadémia 14 éves, leukémiával küzdő játékosának, Kozma Tamásnak üzent a klub, Germán Tamás videóüzenetével. Ezúton is sok erőt és gyors gyógyulást kívánunk Neki!

A Merkantil Bank liga 18. fordulójában 4000 ember előtt fogadta a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a tabella éllovasát, az MTK-t a Szent Gellért Fórumban. Két kulcsjátékos, Germán és Jovanovic sérülése miatt más összeállításban játszott a hazai csapat, mint korábban megszokhattuk. Az első 10 perc végén Mohl Dávid és Kóródi Nándor készítették elő Gajdos Zsolt gólját. 1:0, villámkezdés, ami már megszokott a Fórumban. A vendégek az első félidő végén egyenlíteni tudtak Lencse László találatával.

Kemény mérkőzés volt, sok ütközéssel és sajnos sérülésekkel is. A második félidőben Varga Szabolcsot és Tóth Mátét is le kellett cserélni sérülés miatt. Mindkét oldalon voltak óriási helyzetek, de gólt már nem láthatott a közönség. A hangulathoz tartozik, hogy a vendégek kispadja felé is lendült a sárga lap.

Az MTK kilenc meccsből álló győzelmi sorozata és a Szeged 3 meccses vereségi szériája is megszakadt az 1:1-gyel 1-1 pont járt a csapatoknak.

Joao Janeiro:  „Változtattunk a játékfilozófiánkon, amit néhány kulcsjátékos sérülése indokolt, de a végeredmény ugyanaz: sok nagy helyzetből csak egyet tudtunk értékesíteni. Több, mint 450 profi mérkőzésem volt már, de ez az első alaklom, hogy büszke vagyok egy döntetlenre. Elsősorban a játékosaim hozzáállása, harcossága az, ami miatt büszke vagyok. Korai talán még erről beszélni, de eddig is sok sérültünk volt és most alighanem újabbakkal gyarapodtunk. De egy edzőnek az a feladata, hogy megoldja a problémákat. Azon leszek, mert szerdán utazunk Soroksárra, két nappal később pedig egy újabb idegenbeli mérkőzésre. Fontos még megemlíteni, hogy a Movember-kampányban szerettük volna felhívni a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára és arra, hogy milyen sokan harcolnak most is a rákkal, köztük az utánpótlásunk egy 14 éves játékosa is, akinek sok erőt kívánunk és reméljük segít neki a harcban, hogy vele vagyunk, ezt demonstrálja a bajusz rajtam és a játékosokon.”


Hozzászólások:
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 59
02. BUDAFOKI MTE 54
03. VASAS FC 47
04. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
05. BFC SIÓFOK 42
06. WKW ETO FC GYŐR 41
07. GYIRMÓT FC GYŐR 38
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 35
09. FC AJKA 35
10. SOROKSÁR SC 35
11. BUDAÖRS 34
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 34
13. DOROGI FC 33
14. KAZINCBARCIKA 33
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 32
16. SZOLNOKI MÁV FC 31
17. SZOMBATHELYI HALADÁS 30
18. DUNA ASZFALT TLC 26
19. VÁC FC 12
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink