Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Remek hétvégét zárt az utánpótlás

Egy csapatunk kivételével mindegyik gárda nyerni tudott.

U12-es csapatunk a szezonban először maradt pont nélkül, miután az üldöző Cegléd otthon tartotta mindhárom pontot: ezzel ugyan továbbra is listavezető csapatunk, de már csak jobb gólkülönbséggel előzi meg a Ceglédet.

Az U13-asok korai gólváltását követően nyerni tudtak, így tartják második helyüket. A két csapatra az idei utolsó hazai mérkőzés vár a hétvégén, vasárnap a Szent Gellért Fórumban a Kiskunhalasi Szilády RFC-t fogadják.

MLSZ U12-es bajnokság, I. osztály, Dél-Keleti csoport, 11. forduló

Cegléd–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2–0 (2-0)
Cegléd, vezette: Oláh Attila, Szabó György.
Szeged-Csanád GA: Fejes – Nyers, Tóth N., Pleskó, Domonkos, Csuri, Di Mundo, Banó-Szabó, Horváth Á. Csere: Sólya, Kincses, Farkas M., Sík, Daróczi, Farkas I. Edzők: Simon Róbert, Dlusztus Imre.
Gólszerző: Tóth O. (2).

Dlusztus Imre: – Az ellenfél nagyon jól védekezett, sokat futottak és folyamatosan jelentős létszámfölényben voltak a labda körül. Nem sikerült gyors játékkal, súlypont áthelyezéssel ezt hatástalanítani. Nehéz helyzetet kialakítani egy olyan csapat ellen, amely öt védővel védi a kaput. Ennek ellenére voltak ziccereink, de azokat kihagytuk. A ceglédiek meg akarták mutatni nekünk az erejüket, s bizony, fel kell készülni arra, hogy a tavasszal három-négy csapat elsősorban minket akar majd megverni. Megvan a mérkőzés felvétele, levonjuk a tanulságokat és tanulunk a hibákból.

MLSZ U13-as bajnokság, I. osztály, Dél-Keleti csoport, 11. forduló

Cegléd–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–6 (1-2)
Cegléd, vezette: Szabó György, Oláh Attila.
Szeged-Csanád GA: Szili – Gáti, Csikós, Kovács B., Barna, Köteles, Koncz, Osvald, Kis Cs., Árva, Csiszár. Csere: Tóth D., Lehocki, Litauszki. Edző: Nagy Attila.
Gólszerzők: Sebők, ill. Barna, Osvald (2), Koncz, Tóth D. (2).

Nagy Attila: – Az első félidő kicsit felemásra sikerült, mert a gólunkra középkezdés után a védelem mögé belőtt labdával rögtön góllal válaszolt az ellenfél. A rengeteg kidolgozott helyzetünk után sikerült az első félidőben újra vezetést szereznünk. A második félidőben is végig mi domináltunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Ezeket már sikerült nagyobb százalékban gólra váltani. Néhány egyéni hibát leszámítva összességében elégedett vagyok az eredménnyel. Gratulálok a srácoknak a győzelemhez!

 

U14-eseinkre és U15-öseinkre az Orosháza korosztályos csapatai vártak: mindkét gárda kapott gól nélkül abszolválta a mérkőzést.

A két csapatra szombaton a Békéscsaba csapatai várnak idegenben, ez mindkét korosztálynál rangadót ígér, hiszen az U14-eseknél az első fogadja a másodikat, míg az U15-ösöknél éppen fordítva, a listavezető csapatunk utazik az üldöző Békéscsabához.

MLSZ U14-es bajnokság, II. osztály, Dél-keleti csoport, 12. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–OMTK-ULE 1913 9–0 (5-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Bálint Dániel (Virág András Barnabás, Kis Máté).
Szeged-Csanád GA: Balogh Cs. – Botic, Boda, Milencovici, Sirokmán, Ördög (Baltás), Farkas G. (Budai), Simon M., Mikó (Kovács Á.), Sári, Gera. Edző: Bilics Igor.
Gólszerzők: Mikó (3), Gera (2), Boda, Botic, Budai (2).

Bilics Igor: – Hoztuk a kötelezőt. Szerencsére most a játékunk eredménnyel is párosult, így jó hangulatban várhatjuk a szombati, békéscsabai rangadót.

MLSZ U15-ös bajnokság, II. osztály, Dél-keleti csoport, 12. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–OMTK-ULE 1913 5–0 (2-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Virág András Barnabás (Kis Máté, Bálint Dániel).
Szeged-Csanád GA: Zelman (Kovách) – Murár, Szabad, Arany (Kószó), Savanya (Karácsonyi), Molnár M. (Sahin-Tóth), Lippai G., Forgó (Bácsi), Jójárt, Kiss D. (Szalai), Gál. Edző: Beszédes Sándor.
Gólszerzők: Forgó (2), Sahin-Tóth, Karácsonyi, Szabad.

Beszédes Sándor: – „Tomi veled vagyunk" molinóval álltak fel a fiúk a mérkőzés kezdéskor... Az ellenfél becsülettel végig küzdötte a mérkőzést, míg mi, mint oly sokszor eddig is, helyzetek tömkelegét dolgoztuk ki és sajnos hagytuk is ki. A taktikai fegyelem megvolt, de a befejezéseknél az egyéni kvalitások terén gyengélkedtünk. A Békéscsaba ellen jobban összpontosítanak majd a fiúk!

 

U17-eseink és U19-eseink városi derbit vívtak a SZEOL SC-vel szemben: mindkét csapatunk nyerni tudott, így az U17-esek már biztos, hogy legalább második helyen töltik a telet, míg az U19-esek ezzel a győzelemmel megközelítették a riválisokat.

A két csapat az őszi szezonzárón a Tiszakécskéhez utaznak.

MLSZ U17-es bajnokság, II. osztály, Dél-keleti csoport, 12. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–SZEOL SC 5–1 (2-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Hideg Bence (Barta Norbert István, Szűcs István Dávid).
Szeged-Csanád GA: Sági – Dancsok (Trója), Csehó, Suták, Gulyás, Ábrahám, Bakró-Nagy (Ilyés), Indre, Berger, Kapic (Ádám), Rádai. Edző: Kikity Márió.
Gólszerzők: Gulyás, Kapic (2), Berger, Csehó, ill. Zámbó.

Kikity Márió: – Nem számítottunk könnyű mérkőzésre. Az első perctől kezdve agresszíven játszottunk, végig a mi akaratunk érvényesült. Gyorsan visszaszereztük az elveszített labdákat, ha nyugodtabbak vagyunk, akár több gólt is lőhettünk volna. Jó erőkből álló ellenfelet sikerült legyőzni, az elvégzett munka pedig abszolút megmutatkozott a meccsen, minden elismerésem a srácok felé!

MLSZ U19-es bajnokság, II. osztály, Dél-keleti csoport, 12. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–SZEOL SC 3–1 (2-1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Barta Norbert István (Szűcs István Dávid, Hideg Bence).
Szeged-Csanád GA: Trescsula – Nagy M., Vajda, Mészáros, Kis B. (Szabó R.), Dobronoky, Holcsik (Bódi), Csizmadia (Tóth N.), Angeli (Torda), Bakó (Hevesi), Suhajda. Edző: Vágó Mihály.
Gólszerzők: Csizmadia, Holcsik, Skribek (öngól), ill. Horváth E.
Kiállítva: Vajda (61.), ill. Rabecz (61.).

Vágó Mihály: – Győzelmünk azért is különösen értékes, mert városi riválisunk a mérkőzést megelőzően pontveszteség nélkül állt a tabella élén. Rangadóhoz méltó, kemény, nagy iramú mérkőzést játszottunk a jó erőkből álló ellenfelünkkel. Sikerünk megérdemelt, annak ellenére, hogy a második félidőben komoly erőket mozgósított az egyenlítésért a SZEOL SC, és kétszer is a kapufa mentett meg minket a góltól. Összességében, amit elterveztünk és megbeszéltünk, azt maradéktalanul sikerült végrehajtanunk, ezért valamennyi játékosunk dicséretet érdemel.


Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
2019.12.08. vasárnap, 13:00
BUDAFOKI MTE/SZEGED-CSANÁD GROSICS
Budafoki MTE Sporttelep
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 40
02. BUDAFOKI MTE 36
03. AQVITAL FC CSÁKVÁR 31
04. GYIRMÓT FC GYŐR 31
05. BFC SIÓFOK 30
06. WKW ETO FC GYŐR 30
07. VASAS FC 28
08. DOROGI FC 27
09. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 25
10. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 25
11. BUDAÖRS 24
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 24
13. SOROKSÁR SC 22
14. DUNA ASZFALT TLC 21
15. KAZINCBARCIKA 21
16. SZOLNOKI MÁV FC 20
17. FC AJKA 19
18. SZOMBATHELYI HALADÁS 15
19. VÁC FC 6
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink