Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Remek hétvégét zárt az utánpótlás

Egy csapatunk kivételével mindegyik gárda nyerni tudott.

U12-es csapatunk a szezonban először maradt pont nélkül, miután az üldöző Cegléd otthon tartotta mindhárom pontot: ezzel ugyan továbbra is listavezető csapatunk, de már csak jobb gólkülönbséggel előzi meg a Ceglédet.

Az U13-asok korai gólváltását követően nyerni tudtak, így tartják második helyüket. A két csapatra az idei utolsó hazai mérkőzés vár a hétvégén, vasárnap a Szent Gellért Fórumban a Kiskunhalasi Szilády RFC-t fogadják.

MLSZ U12-es bajnokság, I. osztály, Dél-Keleti csoport, 11. forduló

Cegléd–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2–0 (2-0)
Cegléd, vezette: Oláh Attila, Szabó György.
Szeged-Csanád GA: Fejes – Nyers, Tóth N., Pleskó, Domonkos, Csuri, Di Mundo, Banó-Szabó, Horváth Á. Csere: Sólya, Kincses, Farkas M., Sík, Daróczi, Farkas I. Edzők: Simon Róbert, Dlusztus Imre.
Gólszerző: Tóth O. (2).

Dlusztus Imre: – Az ellenfél nagyon jól védekezett, sokat futottak és folyamatosan jelentős létszámfölényben voltak a labda körül. Nem sikerült gyors játékkal, súlypont áthelyezéssel ezt hatástalanítani. Nehéz helyzetet kialakítani egy olyan csapat ellen, amely öt védővel védi a kaput. Ennek ellenére voltak ziccereink, de azokat kihagytuk. A ceglédiek meg akarták mutatni nekünk az erejüket, s bizony, fel kell készülni arra, hogy a tavasszal három-négy csapat elsősorban minket akar majd megverni. Megvan a mérkőzés felvétele, levonjuk a tanulságokat és tanulunk a hibákból.

MLSZ U13-as bajnokság, I. osztály, Dél-Keleti csoport, 11. forduló

Cegléd–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–6 (1-2)
Cegléd, vezette: Szabó György, Oláh Attila.
Szeged-Csanád GA: Szili – Gáti, Csikós, Kovács B., Barna, Köteles, Koncz, Osvald, Kis Cs., Árva, Csiszár. Csere: Tóth D., Lehocki, Litauszki. Edző: Nagy Attila.
Gólszerzők: Sebők, ill. Barna, Osvald (2), Koncz, Tóth D. (2).

Nagy Attila: – Az első félidő kicsit felemásra sikerült, mert a gólunkra középkezdés után a védelem mögé belőtt labdával rögtön góllal válaszolt az ellenfél. A rengeteg kidolgozott helyzetünk után sikerült az első félidőben újra vezetést szereznünk. A második félidőben is végig mi domináltunk, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Ezeket már sikerült nagyobb százalékban gólra váltani. Néhány egyéni hibát leszámítva összességében elégedett vagyok az eredménnyel. Gratulálok a srácoknak a győzelemhez!

 

U14-eseinkre és U15-öseinkre az Orosháza korosztályos csapatai vártak: mindkét gárda kapott gól nélkül abszolválta a mérkőzést.

A két csapatra szombaton a Békéscsaba csapatai várnak idegenben, ez mindkét korosztálynál rangadót ígér, hiszen az U14-eseknél az első fogadja a másodikat, míg az U15-ösöknél éppen fordítva, a listavezető csapatunk utazik az üldöző Békéscsabához.

MLSZ U14-es bajnokság, II. osztály, Dél-keleti csoport, 12. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–OMTK-ULE 1913 9–0 (5-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Bálint Dániel (Virág András Barnabás, Kis Máté).
Szeged-Csanád GA: Balogh Cs. – Botic, Boda, Milencovici, Sirokmán, Ördög (Baltás), Farkas G. (Budai), Simon M., Mikó (Kovács Á.), Sári, Gera. Edző: Bilics Igor.
Gólszerzők: Mikó (3), Gera (2), Boda, Botic, Budai (2).

Bilics Igor: – Hoztuk a kötelezőt. Szerencsére most a játékunk eredménnyel is párosult, így jó hangulatban várhatjuk a szombati, békéscsabai rangadót.

MLSZ U15-ös bajnokság, II. osztály, Dél-keleti csoport, 12. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–OMTK-ULE 1913 5–0 (2-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Virág András Barnabás (Kis Máté, Bálint Dániel).
Szeged-Csanád GA: Zelman (Kovách) – Murár, Szabad, Arany (Kószó), Savanya (Karácsonyi), Molnár M. (Sahin-Tóth), Lippai G., Forgó (Bácsi), Jójárt, Kiss D. (Szalai), Gál. Edző: Beszédes Sándor.
Gólszerzők: Forgó (2), Sahin-Tóth, Karácsonyi, Szabad.

Beszédes Sándor: – „Tomi veled vagyunk" molinóval álltak fel a fiúk a mérkőzés kezdéskor... Az ellenfél becsülettel végig küzdötte a mérkőzést, míg mi, mint oly sokszor eddig is, helyzetek tömkelegét dolgoztuk ki és sajnos hagytuk is ki. A taktikai fegyelem megvolt, de a befejezéseknél az egyéni kvalitások terén gyengélkedtünk. A Békéscsaba ellen jobban összpontosítanak majd a fiúk!

 

U17-eseink és U19-eseink városi derbit vívtak a SZEOL SC-vel szemben: mindkét csapatunk nyerni tudott, így az U17-esek már biztos, hogy legalább második helyen töltik a telet, míg az U19-esek ezzel a győzelemmel megközelítették a riválisokat.

A két csapat az őszi szezonzárón a Tiszakécskéhez utaznak.

MLSZ U17-es bajnokság, II. osztály, Dél-keleti csoport, 12. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–SZEOL SC 5–1 (2-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Hideg Bence (Barta Norbert István, Szűcs István Dávid).
Szeged-Csanád GA: Sági – Dancsok (Trója), Csehó, Suták, Gulyás, Ábrahám, Bakró-Nagy (Ilyés), Indre, Berger, Kapic (Ádám), Rádai. Edző: Kikity Márió.
Gólszerzők: Gulyás, Kapic (2), Berger, Csehó, ill. Zámbó.

Kikity Márió: – Nem számítottunk könnyű mérkőzésre. Az első perctől kezdve agresszíven játszottunk, végig a mi akaratunk érvényesült. Gyorsan visszaszereztük az elveszített labdákat, ha nyugodtabbak vagyunk, akár több gólt is lőhettünk volna. Jó erőkből álló ellenfelet sikerült legyőzni, az elvégzett munka pedig abszolút megmutatkozott a meccsen, minden elismerésem a srácok felé!

MLSZ U19-es bajnokság, II. osztály, Dél-keleti csoport, 12. forduló

Szeged-Csanád Grosics Akadémia–SZEOL SC 3–1 (2-1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Barta Norbert István (Szűcs István Dávid, Hideg Bence).
Szeged-Csanád GA: Trescsula – Nagy M., Vajda, Mészáros, Kis B. (Szabó R.), Dobronoky, Holcsik (Bódi), Csizmadia (Tóth N.), Angeli (Torda), Bakó (Hevesi), Suhajda. Edző: Vágó Mihály.
Gólszerzők: Csizmadia, Holcsik, Skribek (öngól), ill. Horváth E.
Kiállítva: Vajda (61.), ill. Rabecz (61.).

Vágó Mihály: – Győzelmünk azért is különösen értékes, mert városi riválisunk a mérkőzést megelőzően pontveszteség nélkül állt a tabella élén. Rangadóhoz méltó, kemény, nagy iramú mérkőzést játszottunk a jó erőkből álló ellenfelünkkel. Sikerünk megérdemelt, annak ellenére, hogy a második félidőben komoly erőket mozgósított az egyenlítésért a SZEOL SC, és kétszer is a kapufa mentett meg minket a góltól. Összességében, amit elterveztünk és megbeszéltünk, azt maradéktalanul sikerült végrehajtanunk, ezért valamennyi játékosunk dicséretet érdemel.


Hozzászólások:
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 59
02. BUDAFOKI MTE 54
03. VASAS FC 47
04. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
05. BFC SIÓFOK 42
06. WKW ETO FC GYŐR 41
07. GYIRMÓT FC GYŐR 38
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 35
09. FC AJKA 35
10. SOROKSÁR SC 35
11. BUDAÖRS 34
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 34
13. DOROGI FC 33
14. KAZINCBARCIKA 33
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 32
16. SZOLNOKI MÁV FC 31
17. SZOMBATHELYI HALADÁS 30
18. DUNA ASZFALT TLC 26
19. VÁC FC 12
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink