Tóth Imre: Csúcsmotiváció az NB I és egy új stadion!

toth-imre.jpg
Mint ismeretes, honlapunk az őszi idényt követően meghirdette a "Ki volt az ősz legjobbja?" több fordulós szavazását, ahol először posztonként mérkőzhettek a Szeged 2011 labdarúgói. A kapusoknál Trepák Attila , a hátvédeknél Radnai György végzett az élen, míg a nyolc hátvéd közül a harmadik helyen a szurkolók másik nagy kedvence, Tóth Imre végzett! Ezúttal őt kérdeztük eddigi élettörténetéről.

- Hol születtél és melyik csapatban indult a pályafutásod?
- Szegeden születtem, de Apátfalván nőttem fel. Itt kezdtem focizni gyerekként, majd 10 éves koromtól a Maros Menti UFC-hez kerültem Makóra, ahol 4 évig egy igen tehetséges korosztállyal szerepeltünk sikeresen.

- Ezután mely csapatokban játszottál és milyen eredményeket értél el klubjaiddal?
- 2002-ben 14 évesen kerültem az MTK-hoz. Előbb két évet Budapesten, majd két évet Agárdon, a Sándor Károly Akadémián töltöttem. Aztán egy évig a junior bajnokságban szerepeltem, innen Ceglédre vitt az utam, ahol egy ezstendőt kölcsönben fociztam a másodosztályban. Majd visszarendeltek az akkor már NB II-es tartalékcsapathoz. 2009-ben kerültem Makóra először kölcsönben, aztán végleg, miután Ménesi Gábor elnök kivásárolt az MTK-s szerződésből. Összességében a budapestieknél eltöltött évek alatt korrekt képzést kaptam, nagyon jó edzőkkel dolgozhattam együtt! Sorra nyertük a bajnoki címeket, és 14-től 19 éves koromig 52-szer szerepeltem a korosztályos válogatottakban, ahol ma már többszörös  felnőtt válogatott játékosok is a  csapat tagjai voltak! A MTK-s éveket két súlyos térdsérülés árnyékolja be, a második éppen az első NB I-es kerettagságom másnapján 18 évesen...

- Említenél néhány többszörös magyar válogatottat, akikkel EGYÜTT SZEREPELTÉL a különféle korosztályos válogatottakban?
- Koman Vladimir, Németh Krisztián, Vass Ádám, Filkor Attila, Pintér Ádám és Pátkai Máté, akik mára megbecsült labdarúgók.

- Az  52 utánpótlás válogatott meccsedből  melyek voltak a legemlékezetesebbek, s a külföldi ellenfelek közül ki lett mára igazi világsztár?
- Szép emlék egy Cipruson megnyert EB-selejtező csoport, de a legemlékezetesebb az angol U16-os válogatott elleni meccs volt Prestonban, 10 000 néző előtt! Azon a meccsen Theo Walcott is játszott, őt tudnám említeni mai sztárok közül.

- Hogyan kerültél a Tisza-parti városba?
- Szegedre 2011 nyarán, a csapat KITE-Szegedből történt átalakulásakor érkeztem, több makói csapattársammal és Kolozsvári Jánossal együtt.

- Mi a véleményed  a jelenlegi edzőről és az idei felkészülésről?
- Gálhidi György személyében roppant fegyelmezett, felkészült és tapasztalt szakembert ismerhetett meg a csapat. A Mester és Lóczi István képesek az együttesből kihozni a maximumot. A felkészülést pozitívan értékelem, nagyon keményen dolgoztunk, a csapat fogékony volt a munkára, ami reméljük ki is jön belőlünk tavasszal.

- Sajnos sérülések hátráltatták a Te munkádat is, ez mennyiben befolyásolhatja a kezdőcsapatba kerülésed?
- Igen, az Algyő elleni edzőmeccsen sajnos meghúzódott a combizmom, azóta nem edzettem, de jövő héttől megint a többiekkel tudok dolgozni teljes értékben. A felkészülés alatt becsülettel elvégeztem a feladatokat, úgy érzem kezdtem formába lendülni, rosszkor jött a sérülés, de nem gondolom, hogy másfél hét kihagyás nagyban befolyásolja egy játékos megítélését.

- Milyen kilátások várhatók a Szeged idei, majd később az élvonalbeli szereplésével kapcsolatban?

- Mostanában nagyon pozitív híreket lehet hallani a szegedi labdarúgás jövőjéről, de ennek az alapját az képezheti, hogy tavasszal megőrizzük NB II-es tagságunkat! Számunkra csúcsmotiváció, hogy az élvonalban játszhassunk egy új stadionban. Ez persze még odébb van, de nagy felelősséggel fogunk kimenni minden tavaszi meccsre, hogy a szezon végén együtt ünnepelhessünk a szegedi szurkolókkal.


2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.05.16. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS/KAZINCBARCIKA
Szent Gellért Fórum
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 77
02. GYIRMÓT FC GYŐR 75
03. VASAS FC 75
04. PÉCSI MFC 64
05. FC AJKA 62
06. BUDAÖRS 58
07. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 54
08. SOROKSÁR SC 54
09. SZOMBATHELYI HALADÁS 54
10. SZOLNOKI MÁV FC 54
11. SZEGED-CSANÁD GROSICS 53
12. WKW ETO FC GYŐR 46
13. BFC SIÓFOK 44
14. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 44
15. ST. LŐRINC KFT. 41
16. DOROGI FC 41
17. AQVITAL FC CSÁKVÁR 38
18. KAZINCBARCIKA 33
19. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 33
20. DEAC 22

Partnereink