Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Tóth Imre: Csúcsmotiváció az NB I és egy új stadion!

toth-imre.jpg
Mint ismeretes, honlapunk az őszi idényt követően meghirdette a "Ki volt az ősz legjobbja?" több fordulós szavazását, ahol először posztonként mérkőzhettek a Szeged 2011 labdarúgói. A kapusoknál Trepák Attila , a hátvédeknél Radnai György végzett az élen, míg a nyolc hátvéd közül a harmadik helyen a szurkolók másik nagy kedvence, Tóth Imre végzett! Ezúttal őt kérdeztük eddigi élettörténetéről.

- Hol születtél és melyik csapatban indult a pályafutásod?
- Szegeden születtem, de Apátfalván nőttem fel. Itt kezdtem focizni gyerekként, majd 10 éves koromtól a Maros Menti UFC-hez kerültem Makóra, ahol 4 évig egy igen tehetséges korosztállyal szerepeltünk sikeresen.

- Ezután mely csapatokban játszottál és milyen eredményeket értél el klubjaiddal?
- 2002-ben 14 évesen kerültem az MTK-hoz. Előbb két évet Budapesten, majd két évet Agárdon, a Sándor Károly Akadémián töltöttem. Aztán egy évig a junior bajnokságban szerepeltem, innen Ceglédre vitt az utam, ahol egy ezstendőt kölcsönben fociztam a másodosztályban. Majd visszarendeltek az akkor már NB II-es tartalékcsapathoz. 2009-ben kerültem Makóra először kölcsönben, aztán végleg, miután Ménesi Gábor elnök kivásárolt az MTK-s szerződésből. Összességében a budapestieknél eltöltött évek alatt korrekt képzést kaptam, nagyon jó edzőkkel dolgozhattam együtt! Sorra nyertük a bajnoki címeket, és 14-től 19 éves koromig 52-szer szerepeltem a korosztályos válogatottakban, ahol ma már többszörös  felnőtt válogatott játékosok is a  csapat tagjai voltak! A MTK-s éveket két súlyos térdsérülés árnyékolja be, a második éppen az első NB I-es kerettagságom másnapján 18 évesen...

- Említenél néhány többszörös magyar válogatottat, akikkel EGYÜTT SZEREPELTÉL a különféle korosztályos válogatottakban?
- Koman Vladimir, Németh Krisztián, Vass Ádám, Filkor Attila, Pintér Ádám és Pátkai Máté, akik mára megbecsült labdarúgók.

- Az  52 utánpótlás válogatott meccsedből  melyek voltak a legemlékezetesebbek, s a külföldi ellenfelek közül ki lett mára igazi világsztár?
- Szép emlék egy Cipruson megnyert EB-selejtező csoport, de a legemlékezetesebb az angol U16-os válogatott elleni meccs volt Prestonban, 10 000 néző előtt! Azon a meccsen Theo Walcott is játszott, őt tudnám említeni mai sztárok közül.

- Hogyan kerültél a Tisza-parti városba?
- Szegedre 2011 nyarán, a csapat KITE-Szegedből történt átalakulásakor érkeztem, több makói csapattársammal és Kolozsvári Jánossal együtt.

- Mi a véleményed  a jelenlegi edzőről és az idei felkészülésről?
- Gálhidi György személyében roppant fegyelmezett, felkészült és tapasztalt szakembert ismerhetett meg a csapat. A Mester és Lóczi István képesek az együttesből kihozni a maximumot. A felkészülést pozitívan értékelem, nagyon keményen dolgoztunk, a csapat fogékony volt a munkára, ami reméljük ki is jön belőlünk tavasszal.

- Sajnos sérülések hátráltatták a Te munkádat is, ez mennyiben befolyásolhatja a kezdőcsapatba kerülésed?
- Igen, az Algyő elleni edzőmeccsen sajnos meghúzódott a combizmom, azóta nem edzettem, de jövő héttől megint a többiekkel tudok dolgozni teljes értékben. A felkészülés alatt becsülettel elvégeztem a feladatokat, úgy érzem kezdtem formába lendülni, rosszkor jött a sérülés, de nem gondolom, hogy másfél hét kihagyás nagyban befolyásolja egy játékos megítélését.

- Milyen kilátások várhatók a Szeged idei, majd később az élvonalbeli szereplésével kapcsolatban?

- Mostanában nagyon pozitív híreket lehet hallani a szegedi labdarúgás jövőjéről, de ennek az alapját az képezheti, hogy tavasszal megőrizzük NB II-es tagságunkat! Számunkra csúcsmotiváció, hogy az élvonalban játszhassunk egy új stadionban. Ez persze még odébb van, de nagy felelősséggel fogunk kimenni minden tavaszi meccsre, hogy a szezon végén együtt ünnepelhessünk a szegedi szurkolókkal.


Hozzászólások:
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 59
02. BUDAFOKI MTE 54
03. VASAS FC 47
04. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
05. BFC SIÓFOK 42
06. WKW ETO FC GYŐR 41
07. GYIRMÓT FC GYŐR 38
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 35
09. FC AJKA 35
10. SOROKSÁR SC 35
11. BUDAÖRS 34
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 34
13. DOROGI FC 33
14. KAZINCBARCIKA 33
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 32
16. SZOLNOKI MÁV FC 31
17. SZOMBATHELYI HALADÁS 30
18. DUNA ASZFALT TLC 26
19. VÁC FC 12
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink