Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Nem sikerült pontot szerezni Ajkán

ajk-szeg.jpg
Megszakadt a győzelmi sorozatunk. Szoros mérkőzésen 1:0-ra kikaptunk Ajkán.

FC AJKA – SZEGED-CSANÁD GA

Merkantil Bank Liga NB II. 13. forduló Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum (Városi Stadion) Játékvezető: HORVÁTH TIBOR

Két NB III-ból frissen feljutott csapat mérkőzése mindig különösen fontos a résztvevőknek. Ráadásul ebben a párharcban a résztvevő újoncok egészen jól teljesítettek eddig.  Mivel mindkét csapat gólra törő játékstílust mutatott eddig, gólzáporos mérkőzésre lehetett számítani. A hazaiak szeptember elején kaptak ki utoljára, a kék-feketék pedig egy négymeccses győzelmi sorozattal a hátuk mögött érkeztek a Dunántúlra.

AJKA: Horváth - Lengyel, Kenderes, Nagy M., Nagy I., Horváth P., Heiffler, Csizmadia, Görgényi, Soltész, Soiacovici edző: Kis Károly SZEGED: Takács - Kárász, Horváth, Deák, Mohl - Varga, Jovanovic, Oláh - Germán, Andorka, Kóródi e:Joao Janeiro

A hazaiak fehér mezben, a vendégek kék-feketében léptek pályára. Az első félórában mindkét csapat eljutott a lehetőségekig: Takácsnak is akadt védeni valója. A másik kapunál Varga Szabolcs és Germán próbálkoztak. A térfélcsere előtt mindkét oldalon voltak komoly helyzetek, a csapatok felpörögtek. Nagy Krisztián túlságosan is, ő kapta az első sárgát műesésért a szegedi 16-os előtt. Deák Istvánt ápolni is kellett egy rövid ideig, de vissza tudott jönni a pályára. A szünetre 0:0-val mentek a csapatok. 

A második félidő első bő negyedórájában a Szeged volt veszélyesebb, elsősorban Germán Tamás révén. Ugyanakkor Soltész is eljutott kétszer a ziccerig, de Takács János rendre védett.

Joao Janeiro Andorka Péter helyére Gajdost küldte be 65 percben.

A mérkőzés egyetlen gólját Nagy Krisztián szerezte a 66. percben.

Kóródi helyére Sóron Tibor állt be az utolsó bő negyedórára, majd Cigan váltotta Oláht. A Szeged mindent megtett az egyenlítésért és hajszál híján sikerült is. A hosszabbításban, a 93. percben a kapufát találtuk el, így maradt az 1:0.

 

Joao Janeiro: ”Akárcsak korábban, most is a helyzetkihasználásunk volt a gyenge pontunk. Sokszor jártunk már úgy, hogy hiába domináltunk, mégis kikaptunk. Nagy árat fizettünk a kihagyott lehetőségekért.Köszönjük a szurkolóinknak, hogy 400 kilométert utaztak, hogy biztassanak minket, ma pedig ugyanennyit vissza és emelett sokan még dolgoznak is majd holnap! Köszönjük nekik a szurkolást!”

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában, október 27-én, Szegeden fogadja a Tiszakécskét a Grosics Akadémia.


Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.02.02. vasárnap
SZOMBATHELYI HALADÁS/SZEGED-CSANÁD GROSICS
Szombathelyi Haladás Stadion
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 46
02. BUDAFOKI MTE 42
03. GYIRMÓT FC GYŐR 35
04. AQVITAL FC CSÁKVÁR 34
05. WKW ETO FC GYŐR 34
06. BFC SIÓFOK 33
07. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 31
08. VASAS FC 31
09. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 28
10. SOROKSÁR SC 28
11. DOROGI FC 27
12. BUDAÖRS 24
13. SZEGED-CSANÁD GROSICS 24
14. KAZINCBARCIKA 24
15. FC AJKA 22
16. DUNA ASZFALT TLC 21
17. SZOLNOKI MÁV FC 21
18. SZOMBATHELYI HALADÁS 15
19. VÁC FC 7
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink