Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Futball-Kánaán Szegeden?!

futball-kanaan.jpg
A rangadó.hu úgy értesült, az MLSZ-elnök személyében újabb tőkeerős befektető kapcsolódik be a magyar klubfutballba. Ha ez megvalósul, soha nem látott jólét költözne Szegedre, az immár 115. évéhez közeledő helyi labdarúgás elé gyönyörű jövőkép kerülne.

Csányi Sándor 2010 nyara óta tölti be az MLSZ elnöki posztját, de a rangado.hu információi szerint a közeljövőben a hazai klubfutballba is beszáll. A sportoldal szerint nem magánszemélyként, hanem az egyik cégén, minden valószínűség szerint a Pick Szeged Zrt.-n keresztül.

Ebből pedig már egyáltalán nem nehéz kitalálni, hogy melyik csapatnál szövögethetnek nagyra törő terveket: bizony, az NB II Keleti csoportjában jelenleg 12. helyen álló Szeged 2011 együtteséről van szó!

A rangadó.hu úgy értesült, hogy Csányi szegedi szerepvállalásának komoly esélye van, pláne akkor, ha idén tavasszal a Békéscsaba nem jut fel az NB I-be, hiszen abban az esetben a térség továbbra is stratégiailag felfuttatni való területnek számítana.

Az MLSZ-elnök már tavaly, november 12-én, a Csongrád megyei labdarúgás százéves fennállása alkalmából rendezett ünnepségen (képünkön Csányi Sándor honlapunk szerkesztőjével, Vitos Györggyel látható) is tett arra célzásokat, hogy komoly tervei vannak a szegedi focival kapcsolatban.

A bankvezérnek több érdekeltsége is van a környéken, az egyik a Pick Szeged Zrt., amely eddig is támogatta a város első számú labdarúgó-csapatát.

A futballszakportál magától az érintettől is szerette volna megtudni, hogy mikor, illetve milyen mértékben és formában tervez befektetni a szegedi labdarúgásba, de a megkeresésre kitérő válasz érkezett: „A Pick Szeged Zrt.-hez érkezett e-mailt továbbítottuk az OTP titkárságára, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy Csányi Sándor a héten szabadságon van” – írta a Szegedi Szalámigyár titkárságvezetője a rangadó.hu munkatársainak.

Új stadion épül Szegeden!

Hogy Szegeden valami megmozdult a háttérben, méghozzá jó irányba, arról árulkodnak Gálhidi György szavai is – folytatódik a rangadó.hu beszámolója. A vezetőedző az egyik sporttelevízió reggeli műsorában elmondta, hogy modern, villanyvilágítással rendelkező stadion építése kezdődhet meg már az idei évben Tisza parton.

A vadonatúj létesítmény ügye már a tervek elfogadásánál tart, megvan a terület, az anyagi háttér, és remélhetőleg a város sem hátrál ki, azaz támogatja a projektet.

Ami az önkormányzatot illeti, Botka László polgármester két héttel ezelőtt vállalkozók előtt ismertetett idei költségvetés-tervezetében arról beszélt, hogy városi támogatás nélkül maradhat a Szeged 2011 csapata...

Ha a február 22-i szegedi közgyűlés elfogadja a 2013-as évre tervezett költségvetést, mert a tervezett támogatási körből kiesett az NB II-es együttes...

Ezzel szemben Hüvös László humán közszolgálati tanácsnok ugyanakkor szerdán úgy nyilatkozott, hogy nem marad városi támogatás nélkül a szegedi labdarúgás!

Ez is azt mutatja, ha továbbra is komoly élvonalbeli tervei vannak a klubnak, mihamarabb be kell vonniuk egy tőkeerős, hosszútávra tervező befektetőt. Csányi Sándor cége pont ilyen lenne...

Az első fázis értéke majdnem 1 milliárd!

A Magyar Labdarúgó Szövetség kommunikációs és marketing igazgatósága arról tájékoztatta portált, hogy jelenlegi információik szerint Szegeden a legnagyobb beruházást a Szeged 2011 Kft. tervezi.

Mint írják, a Szeged 2011 Kft. tárgyi eszköz beruházások/felújítások jogcímen a 2012–2013-as támogatási időszakban „Szeged Etelka sori Stadion rekonstrukciója I. fázis” projektelemet kívánja megvalósítani.

A tervezett létesítmény a sporttelep meglévő stadionjának rekonstrukciójaként valósul meg, a futópálya nélkül, kifejezetten futball céljára!

A meglévő kiszolgáló épületeket elbontják. A gazdasági társaság célja az UEFA előírásoknak megfelelő, 4000-6000 fő befogadására alkalmas futballstadion kialakítása, amely a következőket tartalmazza: füves labdarúgópálya drénezéssel, fűtéssel, világítással – közönség kiszolgáló létesítmények parkolók, vizesblokkok, büfék – öltözők, VIP- és sajtóhelyiségeik.

Az első fázis igényelt/tervezett beruházási, felújítási értéke 921 millió 451 ezer 730 forint!

A benyújtott pályázat elbírálása során az MLSZ hiánypótlásra szólította fel a pályázót. Az eljárás folyamán a társaság kérte az eljárás felfüggesztését, a hiánypótlás beérkezését követően folytatódott az eljárás. Az előértékelés jelenleg folyamatban van.

A következő lépésben az MLSZ az adópolitikáért felelős miniszter és a sportpolitikáért felelős miniszter részére véleményezésre továbbítja majd az MLSZ Elnöksége által jóváhagyott/javasolt támogatási összeget – tájékoztat a futballhonlap.

Ígéretes tervek, remélhetőleg mielőbbi konkrétumokkal, a sokkal szebb, jövőre már 115. születésnapját ünneplő szegedi labdarúgásért!


Hozzászólások:
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 59
02. BUDAFOKI MTE 54
03. VASAS FC 47
04. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
05. BFC SIÓFOK 42
06. WKW ETO FC GYŐR 41
07. GYIRMÓT FC GYŐR 38
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 35
09. FC AJKA 35
10. SOROKSÁR SC 35
11. BUDAÖRS 34
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 34
13. DOROGI FC 33
14. KAZINCBARCIKA 33
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 32
16. SZOLNOKI MÁV FC 31
17. SZOMBATHELYI HALADÁS 30
18. DUNA ASZFALT TLC 26
19. VÁC FC 12
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink