Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Vasárnap rajtol az utánpótlás idénye

Először az U14-es és U15-ös csapat lép pályára.

Szeptember első napja egyben a szezonrajtot is jelenti az utánpótlás számára: a II. osztály Dél-keleti csoportjában versenyző U14-es és U15-ös csapatunk lép pályára először korosztályos együtteseink közül. Mindkét csapat ellenfele a Szolnoki MÁV FC lesz, egyelőre még Kiskundorozsmán.

A két csapatban az is közös, hogy a nyáron egyaránt új edző vette át az irányítást: az U14-esekhez Bilics Igor érkezett, míg az U15-ösöket Beszédes Sándor irányítja az új szezonban.
– A srácok készen állnak, nagyon várják, hogy induljon a bajnokság. Nagyon jól dolgoztak, sok munka van mögöttünk! Amit terveztünk, azt nagyjából sikerült is végrehajtanunk. Mondhatni új a csapatunk, ahhoz, hogy összeálljunk, időre van szükségünk, de ezért is játszottunk összesen 19 edzőmérkőzést, ami közül 15 nemzetközi találkozó volt, ezekből tudtunk tanulni és fejlődni - értékelt Bilics Igor, az U14-es csapatunk edzője.

Számukra igazán fontos lesz az előttünk álló év, hiszen ez a korosztály juthat fel - ám ehhez nem elég megnyerni a bajnokságot, az osztályozókon is jól kell szerepelni.
–  Nem néznék ennyire messzire! A srácoknak mindig azt szoktam mondani, célunk a győzelem, de a játék számít. Úgy megyünk fel a pályára, hogy nyerjünk, de azért vagyunk itt, hogy tanítsuk a gyerekeket a játékra, képzett játékosokká váljanak. Meccsről meccsre haladunk, és a végén meglátjuk, hol is állunk  – válaszolta Bilics Igor.

Vasárnap az U15-ös csapatunk is elkezdi a szezont: az első ellenfél szintén a Szolnok csapata lesz a kiskundorozsmai pályán. A csapat irányítását nyáron Beszédes Sándor vette át.

A szakember 1998-ban az NB II-es Szegedben futballozott, majd tagja volt a PNB-be feljutott csapatnak. A PNB-ben szereplő csapat kizárását követően Makón, majd a Tisza Volánban vállalt szerepet, ahonnan közben érkezett egy felkérés a Videotontól - most Székesfehérvárról tér vissza Szegedre.
–  Régi játékosom, Majó Ádám kért fel arra, hogy vállaljak szerepet, számomra pedig kihívás ez a feladat. Úgy érzem, a sors így akarta, hogy visszajöjjek Szegedre. Az U15-ös csapat mellett a Talent Programmal is foglalkozom, így remélem, hogy a 10 és 15 éves játékosok között lelek olyan futballistákra, mint Gyömbér Gábor vagy Köteles László, akik befutott labdarúgók lettek – nyilatkozta Beszédes Sándor.


Hozzátette, lassan két hónapja dolgozik közösen az U15-ös csapatunkkal, amelyben egy jó képességű gárdát ismert meg.
– A tervezett munkát el tudtuk végezni a nyáron, az eddigi teljesítmények alapján elvárható, hogy a legjobbak között tartsanak bennünket számon, azaz az osztály meghatározó szerepét betöltő csapat lehetünk. 21 fős létszámmal dolgozunk. Három új játékos érkezett, Lajter Szilárd, Zelman Levente és Kozma Tamás személyében. Akadtak persze távozóink, de a váz és a stabilitás megmaradt. A korosztálynak megfelelő minőségi munkát elvégeztük. Azt is tudni kell, hogy más játékrendszereket is meg kell ismernie az idén a gyerekeknek, de a srácok felvették a kesztyűt – mondta Beszédes Sándor.


Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.02.23. vasárnap
WKW ETO FC GYŐR/SZEGED-CSANÁD GROSICS
ETO Stadion
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 53
02. BUDAFOKI MTE 47
03. BFC SIÓFOK 40
04. VASAS FC 38
05. WKW ETO FC GYŐR 38
06. GYIRMÓT FC GYŐR 36
07. AQVITAL FC CSÁKVÁR 35
08. SOROKSÁR SC 34
09. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 32
10. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 31
11. DOROGI FC 29
12. BUDAÖRS 27
13. SZEGED-CSANÁD GROSICS 27
14. KAZINCBARCIKA 27
15. FC AJKA 26
16. SZOLNOKI MÁV FC 25
17. DUNA ASZFALT TLC 22
18. SZOMBATHELYI HALADÁS 20
19. VÁC FC 8
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink