Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Többszáz labdarúgó edző érkezik a Szent Gellért Fórumba szeptember harmadikán

ot.jpg
Őze Tibor közbenjárásával került Szegedre a Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző Központjának rendezvénye. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia szakmai tanácsadója korábban szerzett tapasztalatokat az élvonalbeli edzői munka mellett, az edzőképzés területén és a licence rendszerben is.

Mennyire volt nehéz Szegedre hozni ezt a rangos eseményt?

Őze Tibor: Régóta dolgozom ezen a projekten és a hosszú MLSZ-es múltam miatt eddig is lett volna rá lehetőség. Egy dolog hiányzott: a megfelelő létesítmény. Köszönet mindazoknak, akik azon dolgoztak, hogy ez a csodálatos Fórum létrejöjjön, elsősorban Kiss-Rigó László püspök úrnak.

Mi a lényege ennek a képzésnek, miért van rá szükség?

Két fő oka van: Elsősorban azért, mert hiába vannak nagyszerű létesítmények, ha nem a megfelelő tudású szakemberek dolgoznak benne. Ráadásul a Szövetség előírja, hogy milyen szintű edzői munka végzéséhez milyen szintű engedély (licence) szükséges. Másodsorban azért, mert az MLSZ előírása, hogy az edzőknek háromévente meg kell újítaniuk a tudásukat, amiket pontokkal, kreditekkel támaszthatnak alá. A szegedi esemény is ezek sorába illik.

Mi történik majd szeptember harmadikán?

Délelőtt elméleti előadások, lesznek a Rendezvényközpontban. A mobil lelátókon kényelmesen elférnek majd az edzők, akik Sisa Tibor előadásait is hallhatják. Sisa Tibor az UEFA Jira-panel tagja és az európai szövetség instruktora is, ami garancia a színvonalra. Ebédszünet után pedig a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótláscsapatainak részvételével bemutató edzés lesz a stadionban. Természetesen a képzésen a mi klubunk trénerei is részt veszek, aminek fókuszában a nagypályás labdarúgáson belül is a labdabirtoklás és a támadások lesznek.

 

 


Hozzászólások:
Magyar Kupa 2019
ma, 15:00
FLAVUS VELENCE/SZEGED-CSANÁD GROSICS
03
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. WKW ETO FC GYŐR 20
02. BFC SIÓFOK 19
03. BUDAFOKI MTE 18
04. MTK BUDAPEST 18
05. AQVITAL FC CSÁKVÁR 15
06. GYIRMÓT FC GYŐR 14
07. KAZINCBARCIKA 13
08. VASAS FC 11
09. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 11
10. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 10
11. DUNA ASZFALT TLC 10
12. SOROKSÁR SC 10
13. DOROGI FC 10
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 10
15. SZOMBATHELYI HALADÁS 9
16. FC AJKA 8
17. BUDAÖRS 8
18. SZOLNOKI MÁV FC 7
19. VÁC FC 4
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink