Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Újból nekifutunk a feladatnak

Nem sikerült egyik utánpótlás korosztályunk számára sem az osztályváltás, azonban a következő idénynek újra ezekkel a célokkal vágunk neki.

U14-es és U17-es csapatunk ugyan eljutott az osztályozókig, de nem sikerült abszolválnia azt, így a korosztályos csapataink a következő szezonban is a másod-, illetve a harmadosztály Dél-Keleti csoportjában szerepelnek.

- Az osztályozók elvesztése több szempontból értékelhető - kezdte Halász László, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia szakmai vezetője. - Az első, ami nem rajtunk múlt, az a két bajnokság gyenge színvonala. Két-három együttes volt, aki partner tudott lenni ebben a versenyhelyzetben. Ezt a helyzetet próbáltuk úgy kompenzálni a csapataink számára, hogy amikor csak időnk engedte, erős ellenfeleket biztosítottunk számukra. A szezon során rendelkezésünkre álló infrastruktúra nem adott lehetőséget arra, hogy jó minőségű pályákon képezzünk. A harmadik szempont maga a szakma: az U17-eseknél az őszi szezonban edzőt kellett váltani, míg az U14-eseknél már az osztályozó előtt mindenki tudta, hogy az edzőkolléga nem folytatja velünk, emiatt a koncentráció megoszlott. Az egyesület számára negatívum, nem sikerült szintet emelnünk, de nem adjuk fel, ez a helyzet még eltökéltebb munkára kötelez mindenkit. Úgy gondolom, az általunk biztosított képzés meghaladja a versenyeztetést, ezért törekednünk kell a szintemelésre - értékelt Halász László.

Hamarosan megkezdődik az új szezon, ám a célok nem változnak a csapataink számára.

- Alközponti státuszunk kötelez arra, hogy folyamatosan keressük a környék tehetségeit. A képzésünket az is igazolja, hogy minden évben tőlünk is távoznak fiatalok magasabb osztályban versenyző csapatokhoz. Az idén ismét az U14 és az U17-es csapat lesz a prioritás, újból az osztályozó és a feljutás a cél. A szakmai stáb új arcot kapott, több új edző segíti a munkánkat - mondta Halász László.

Nem csupán a felnőtt csapat, hanem a korosztályos együttesek számára is különleges lesz az előttünk álló évad, hiszen a Szent Gellért Fórum elkészültével modern és kiváló körülmények között készülhetnek a játékosok.

- Az új létesítményünk a legmodernebb lesz ebben a régióban, ami biztos vonzza majd a tehetségeket és a szakmát. Szeretnénk maximálisan kihasználni a Centrum által biztosított lehetőségeket, amit már évek óta mindenki vár. A gyulai és a szegedi edzőközpontjaink, valamint a folyamatos befektetések ösztönzően kell hassanak az edzőink munkájára. Mindkét telepünk munkatársainak sikerekben teljes szezont kívánunk! - zárta Halász László.


Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
2019.08.25. vasárnap, 17:30
SZEGED-CSANÁD GROSICS/BFC SIÓFOK
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. AQVITAL FC CSÁKVÁR 12
02. WKW ETO FC GYŐR 9
03. BFC SIÓFOK 8
04. MTK BUDAPEST 7
05. BUDAÖRS 7
06. KAZINCBARCIKA 7
07. BUDAFOKI MTE 6
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 6
09. DUNA ASZFALT TLC 6
10. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 6
11. SZOLNOKI MÁV FC 6
12. DOROGI FC 6
13. SZOMBATHELYI HALADÁS 6
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 5
15. VASAS FC 4
16. SOROKSÁR SC 4
17. VÁC FC 3
18. GYIRMÓT FC GYŐR 2
19. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 1
20. FC AJKA 1

Partnereink