Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Újból nekifutunk a feladatnak

Nem sikerült egyik utánpótlás korosztályunk számára sem az osztályváltás, azonban a következő idénynek újra ezekkel a célokkal vágunk neki.

U14-es és U17-es csapatunk ugyan eljutott az osztályozókig, de nem sikerült abszolválnia azt, így a korosztályos csapataink a következő szezonban is a másod-, illetve a harmadosztály Dél-Keleti csoportjában szerepelnek.

- Az osztályozók elvesztése több szempontból értékelhető - kezdte Halász László, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia szakmai vezetője. - Az első, ami nem rajtunk múlt, az a két bajnokság gyenge színvonala. Két-három együttes volt, aki partner tudott lenni ebben a versenyhelyzetben. Ezt a helyzetet próbáltuk úgy kompenzálni a csapataink számára, hogy amikor csak időnk engedte, erős ellenfeleket biztosítottunk számukra. A szezon során rendelkezésünkre álló infrastruktúra nem adott lehetőséget arra, hogy jó minőségű pályákon képezzünk. A harmadik szempont maga a szakma: az U17-eseknél az őszi szezonban edzőt kellett váltani, míg az U14-eseknél már az osztályozó előtt mindenki tudta, hogy az edzőkolléga nem folytatja velünk, emiatt a koncentráció megoszlott. Az egyesület számára negatívum, nem sikerült szintet emelnünk, de nem adjuk fel, ez a helyzet még eltökéltebb munkára kötelez mindenkit. Úgy gondolom, az általunk biztosított képzés meghaladja a versenyeztetést, ezért törekednünk kell a szintemelésre - értékelt Halász László.

Hamarosan megkezdődik az új szezon, ám a célok nem változnak a csapataink számára.

- Alközponti státuszunk kötelez arra, hogy folyamatosan keressük a környék tehetségeit. A képzésünket az is igazolja, hogy minden évben tőlünk is távoznak fiatalok magasabb osztályban versenyző csapatokhoz. Az idén ismét az U14 és az U17-es csapat lesz a prioritás, újból az osztályozó és a feljutás a cél. A szakmai stáb új arcot kapott, több új edző segíti a munkánkat - mondta Halász László.

Nem csupán a felnőtt csapat, hanem a korosztályos együttesek számára is különleges lesz az előttünk álló évad, hiszen a Szent Gellért Fórum elkészültével modern és kiváló körülmények között készülhetnek a játékosok.

- Az új létesítményünk a legmodernebb lesz ebben a régióban, ami biztos vonzza majd a tehetségeket és a szakmát. Szeretnénk maximálisan kihasználni a Centrum által biztosított lehetőségeket, amit már évek óta mindenki vár. A gyulai és a szegedi edzőközpontjaink, valamint a folyamatos befektetések ösztönzően kell hassanak az edzőink munkájára. Mindkét telepünk munkatársainak sikerekben teljes szezont kívánunk! - zárta Halász László.


Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.02.02. vasárnap
SZOMBATHELYI HALADÁS/SZEGED-CSANÁD GROSICS
Szombathelyi Haladás Stadion
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 40
02. BUDAFOKI MTE 39
03. GYIRMÓT FC GYŐR 34
04. WKW ETO FC GYŐR 33
05. AQVITAL FC CSÁKVÁR 31
06. VASAS FC 31
07. BFC SIÓFOK 30
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 28
09. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 28
10. DOROGI FC 27
11. SOROKSÁR SC 25
12. BUDAÖRS 24
13. SZEGED-CSANÁD GROSICS 24
14. DUNA ASZFALT TLC 21
15. KAZINCBARCIKA 21
16. SZOLNOKI MÁV FC 21
17. FC AJKA 19
18. SZOMBATHELYI HALADÁS 15
19. VÁC FC 7
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink