Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Bagdi Ferenc, az új kapusedző: "Jó "alapanyagot" kaptam""

bf.jpg
Bagdi Ferenc testvérével együtt kezdett el focizni, de mivel saját elmondása szerint ügyetlenebb volt öccsénél, beállt a kapuba. Örök szerelem lett belőle. Pályafutása csúcsának tartja, hogy a Szeged-Csanád GA kapusedzője lett a nyáron.

Milyen a jó kapus?B.F.:Olyan, akinek hangyák mászkálnak a fejében.Kapus nélkül nem az igazi a labdarúgás, de tény, hogy általában kicsit flúgosak a hálóőrök. Már régen nem elég, ha valaki magas.A tizenhatoson belül mindent tudni kell, amit a mezőnyjátékosoknak, pontos kirúgások, passzok, labdakezelés lábbal, stb. Összetett a kapusok feladata, hiszen még irányítania is kell a játékosokat.

Milyenek a Szeged kapusai? Kujundzsics Zoltántól kiváló alapanyagot kaptam, az ő munkájára bátran alapozhatunk. Ideálisnak tekinthető a jelenlegi három hálóőrünk csapata, mert van NB I-es tapasztalattal bíró, - Szántai Levet anno a tévében csodáltam - alapember, Aleksic Branimir és feltörekvő, fiatal is Takács János személyében. Egymást is segítik, inspirálják, húzzák, tüzelik. Janót régóta ismerem, ez is könnyíti a közös munkát. Mindhárman munkamániások.

Sokan azt mondják a kapusoknak könnyű, csak állnak a kapuban. Ez már régen sem volt igaz, az elmúlt 50 évben pedig ez a poszt változott a legtöbbet a sportágon belül.Egy edzésen körülbelül ötven kell eldobnia magát, majd felpattanni, ezen kívül az általános erőnléti munkát ugyanúgy el kell végezni. Végig koncentrálni kell, sokszor helyzet nélkül is jöhet lövés, például szabadrúgásból és akkor kell maximumot nyújtani. A nagy védésekre kevesebben emlékeznek, mint a nagy gólokra, nem a leghálásabb poszt, de csak az csinálja, aki imádja.Aki azt hiszi könnyű a kapusok dolga, attól csak azt kérem, hogy üljön le és álljon fel ötvenszer egymás után.

Mit jelent Bagdi Ferencnek a Szeged-Csanás Grosics Akadémiánál dolgozni? Pályafutásom egyértelmű csúcsa. Aki elkezd focizni, arról álmodik, hogy ilyen körülmények között játszhasson, dolgozhasson. Bár ez nem is munka, mert amit önként vállalunk az nem munka, márpedig én önként és örömmel mondtam igent Adem Kapic sportigazgatónak. Évről évre fejlődve, lépésről lépésre haladva jutottam el idáig és remélem a csapattal még tovább menetelhetünk.

Mi a legfontosabb törekvése kapusedzőként? A folyamatos fejlődés és a folyamatos fejlesztés. Jó pap is holtig tanul, ez a kapusokra is igaz. Aki nem akar fejlődni, az stagnálni fog, kiismerik a játékosok és az egyenlő a romlással. Minden nap legyünk egy kicsivel többek. Bízom benne, hogy a szegedi közönség is hamar a szívébe zárja majd a csapatot, köztük a kapusainkat. Azt ígérhetem, hogy mi kitesszük a pályára a lelkünket is.

 


Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
2019.08.25. vasárnap, 17:30
SZEGED-CSANÁD GROSICS/BFC SIÓFOK
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. AQVITAL FC CSÁKVÁR 12
02. WKW ETO FC GYŐR 9
03. BFC SIÓFOK 8
04. MTK BUDAPEST 7
05. BUDAÖRS 7
06. KAZINCBARCIKA 7
07. BUDAFOKI MTE 6
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 6
09. DUNA ASZFALT TLC 6
10. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 6
11. SZOLNOKI MÁV FC 6
12. DOROGI FC 6
13. SZOMBATHELYI HALADÁS 6
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 5
15. VASAS FC 4
16. SOROKSÁR SC 4
17. VÁC FC 3
18. GYIRMÓT FC GYŐR 2
19. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 1
20. FC AJKA 1

Partnereink