Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Bagdi Ferenc, az új kapusedző: "Jó "alapanyagot" kaptam""

bf.jpg
Bagdi Ferenc testvérével együtt kezdett el focizni, de mivel saját elmondása szerint ügyetlenebb volt öccsénél, beállt a kapuba. Örök szerelem lett belőle. Pályafutása csúcsának tartja, hogy a Szeged-Csanád GA kapusedzője lett a nyáron.

Milyen a jó kapus?B.F.:Olyan, akinek hangyák mászkálnak a fejében.Kapus nélkül nem az igazi a labdarúgás, de tény, hogy általában kicsit flúgosak a hálóőrök. Már régen nem elég, ha valaki magas.A tizenhatoson belül mindent tudni kell, amit a mezőnyjátékosoknak, pontos kirúgások, passzok, labdakezelés lábbal, stb. Összetett a kapusok feladata, hiszen még irányítania is kell a játékosokat.

Milyenek a Szeged kapusai? Kujundzsics Zoltántól kiváló alapanyagot kaptam, az ő munkájára bátran alapozhatunk. Ideálisnak tekinthető a jelenlegi három hálóőrünk csapata, mert van NB I-es tapasztalattal bíró, - Szántai Levet anno a tévében csodáltam - alapember, Aleksic Branimir és feltörekvő, fiatal is Takács János személyében. Egymást is segítik, inspirálják, húzzák, tüzelik. Janót régóta ismerem, ez is könnyíti a közös munkát. Mindhárman munkamániások.

Sokan azt mondják a kapusoknak könnyű, csak állnak a kapuban. Ez már régen sem volt igaz, az elmúlt 50 évben pedig ez a poszt változott a legtöbbet a sportágon belül.Egy edzésen körülbelül ötven kell eldobnia magát, majd felpattanni, ezen kívül az általános erőnléti munkát ugyanúgy el kell végezni. Végig koncentrálni kell, sokszor helyzet nélkül is jöhet lövés, például szabadrúgásból és akkor kell maximumot nyújtani. A nagy védésekre kevesebben emlékeznek, mint a nagy gólokra, nem a leghálásabb poszt, de csak az csinálja, aki imádja.Aki azt hiszi könnyű a kapusok dolga, attól csak azt kérem, hogy üljön le és álljon fel ötvenszer egymás után.

Mit jelent Bagdi Ferencnek a Szeged-Csanás Grosics Akadémiánál dolgozni? Pályafutásom egyértelmű csúcsa. Aki elkezd focizni, arról álmodik, hogy ilyen körülmények között játszhasson, dolgozhasson. Bár ez nem is munka, mert amit önként vállalunk az nem munka, márpedig én önként és örömmel mondtam igent Adem Kapic sportigazgatónak. Évről évre fejlődve, lépésről lépésre haladva jutottam el idáig és remélem a csapattal még tovább menetelhetünk.

Mi a legfontosabb törekvése kapusedzőként? A folyamatos fejlődés és a folyamatos fejlesztés. Jó pap is holtig tanul, ez a kapusokra is igaz. Aki nem akar fejlődni, az stagnálni fog, kiismerik a játékosok és az egyenlő a romlással. Minden nap legyünk egy kicsivel többek. Bízom benne, hogy a szegedi közönség is hamar a szívébe zárja majd a csapatot, köztük a kapusainkat. Azt ígérhetem, hogy mi kitesszük a pályára a lelkünket is.

 


Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.02.02. vasárnap
SZOMBATHELYI HALADÁS/SZEGED-CSANÁD GROSICS
Szombathelyi Haladás Stadion
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 40
02. BUDAFOKI MTE 39
03. GYIRMÓT FC GYŐR 34
04. WKW ETO FC GYŐR 33
05. AQVITAL FC CSÁKVÁR 31
06. VASAS FC 31
07. BFC SIÓFOK 30
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 28
09. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 28
10. DOROGI FC 27
11. SOROKSÁR SC 25
12. BUDAÖRS 24
13. SZEGED-CSANÁD GROSICS 24
14. DUNA ASZFALT TLC 21
15. KAZINCBARCIKA 21
16. SZOLNOKI MÁV FC 21
17. FC AJKA 19
18. SZOMBATHELYI HALADÁS 15
19. VÁC FC 7
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink