Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Interjú Germán Tamással, az NB II-es csapat kapitányával

dsc-0004.jpeg
A Szeged-Csanád Grosics Akadémia több, mint egy csapat: igazi KÖZÖSSÉG, amelynek tagjai számíthatnak egymásra, mindig. Reméljük a szurkolók is hamarosan megtapasztalják, hogy jó ide tartozni és egyre többen leszünk!

Hat évvel ezelőtt, amikor a csapat Gyulára költözött, forrt össze a csapat és Germán Tamás sorsa. Az idei év első edzése előtt Kiss-Rigó László külön is szólt a játékoshoz, utalva arra, hogy jó néhány névváltozást megélt a jelenleg Szeged-Csanád Grosics Akadémia néven futó együttessel.

A névváltozások mellett mire emlékszik még vissza az elmúlt időszakból legszívesebben?
Germán Tamás: Valóban változott a név, de az alaphangulat, ami minden más klubtól megkülönböztet minket, a lényeg nem változott: összetartó, egymásért felelősséget érző társaság voltunk, vagyunk és leszünk is. Ami szép emlék, hogy rögtön az első évemben visszajutottunk az NB II-be és ráadásul sikerült gólkirályi címet is szereznem.Vívtunk pát izgalmas csatát a Magyar Kupában is 2013 óta és sikerült pár komolyabb skalpot is begyűjtenünk. A legfrissebb kedves emlék persze az előző szezon bajnoki címe és a feljutás.

Apropó előző szezon. Volt, hogy 9 pontos hátrányban volt az együttes a Szentlőrinchez képest, végül mégis 5 pontos előnnyel nyerte meg a pontvadászatot a Szeged. Mi volt a kulcs?
Úgy vágtunk neki az évnek, hogy fel KELL jutnunk, bajnoknak kell lennünk. Ez görcsössé tett mindet az első fordulókban. A hátrány ellenére végig hittünk magunkban és a győzelmünkben, ez nagyon fontos volt. És persze az edzőváltás, Joao Janeiro érkezése is az utolsó őszi fordulóban is sokat változtatott az eredményességünkön.

Joao Janeiro a szezon első sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a csapat 99%ának felajánlották a lehetőséget, maradjon. Ilyen sehol máshol nem volt még. Mi mindent takar ez a gesztus?
Jól mutatja, hogy tényleg igazi közösség vagyunk. Nem csak a pályán, de azon kívül is. Azokkal a játékosokkal, akik mégsem maradtak, megmaradt a jó kapcsolatunk. Korábban is az volt a jellemző, hogy sűrűn összejöttünk családostul és kötetlen, oldottabb formában megbeszéltük a feladatokat, esetleges problémákat, feladatokat. Nem mutogattunk egymásra akkor sem, amikor 9 pont volt a hátrányunk a listavezetővel szemben.  Ez a fajta kommunikáció ösztönösen alakult ki és a jó hagyományt megtartottuk. Úgy néz ki, megérte.

Idén talán minden eddiginél erősebb lesz az NB II. Igazi nagy nevekkel, mint a Vasas, az MTK vagy a Haladás. Ez öröm vagy jobb lenne egy gyengébb mezőny, amiben könnyebb előrejutni?
Egyértelműen öröm! Minden futballista szeret jó, neves csapatok ellen játszani, ezzel én is így vagyok. Nem is igazán teszünk különbséget az osztályok alapján, mindig a legjobb teljesítményt szeretnénk nyújtani, bárki az ellenfél, bármelyik ligában. Külön öröm, ha a Vasas, az MTK vagy bármelyik klub szurkolótábora idegenben vagy majd itthon az új stadionban remek hangulatot teremt a találkozókon.

Melyik meccseket várja a legjobban?
A volt csapataim elleni találkozóknak biztosan lesz plusz érzelmi töltete, így a Szolnok a Békéscsaba, Nyíregyháza elleni meccseket már nagyon várom.És persze az első hazai meccset, amit Szegeden játszhatunk. Vágjuk a centit....

Célok?
Tavaly az, hogy az első fordulótól a bajnokság megnyerésére koncentráltunk, hiba volt. Idén tanulunk belőle. Újoncként nincs is nagy teher rajtunk, ezt szeretnénk kihasználni, de mindig csak a következő meccsre koncentrálunk. Az elsődleges cél, hogy egészséges szezon legyen, ne sérüljön meg senki. Ha mindenki maximálisan teszi a dolgát, akkor ott leszünk, ahol lennünk kell a szezon végén.


Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
2019.10.20. vasárnap, 17:00
FC AJKA/SZEGED-CSANÁD GROSICS
Ajkai Városi Sportcentrum
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 24
02. BUDAFOKI MTE 22
03. AQVITAL FC CSÁKVÁR 21
04. WKW ETO FC GYŐR 21
05. BFC SIÓFOK 21
06. GYIRMÓT FC GYŐR 20
07. SZEGED-CSANÁD GROSICS 16
08. VASAS FC 14
09. SOROKSÁR SC 14
10. KAZINCBARCIKA 14
11. FC AJKA 12
12. SZOMBATHELYI HALADÁS 12
13. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 11
14. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 10
15. DUNA ASZFALT TLC 10
16. DOROGI FC 10
17. SZOLNOKI MÁV FC 10
18. BUDAÖRS 9
19. VÁC FC 4
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink