1-1-ről indul mindkét párharc visszavágója

Mindkét korosztályos csapatunk döntetlent játszott a hétközi osztályozók első mérkőzésén.

U14-es és U17-es csapatunkra sűrű és fontos időszak vár, hiszen a két bajnok együttesünk a rájátszásban szerepel annak érdekében, hogy osztályt válthassanak.

Kedden az U14-esek számára kezdődött meg a szezon második része, a fiúk a Balmazújvárost fogadták Kiskundorozsmán.

Az első 45 perc sok izgalmat, de gólt nem hozott - a fordulást követően azonban sorra dolgozta ki a lehetőségeket csapatunk, ezek közül végül Arany egy végletekig kijátszott akció után passzolt a vendégek kapujába, befejezve egy mintaszerű támadást. A játék képe alapján ekkor több góllal is vezethettünk volna, viszont szinte rögtön ezt követően egy védelmi megingást használt ki a Balmaz, és egyenlített.

A végén olykor veszélyesebb volt a vendégcsapat, azonban a mieink előtt is adódott egy meccslabda, de ez kimaradt, így a szombati visszavágón győzni kell a továbbjutáshoz, vagy a 2-2-es döntetlen is elég lehet a következő körhöz.

Szeged-Grosics Akadémia B - Balmaz FC-Olasz FS 1-1 (0-0)
Szeged-Kiskundorozsma, vezette: Gál Péter (Urgyán Antal, Kispál Márk).
Szeged-GA B: Kőrösi - Murár, Kovács P., Szalai (Savanya), Horváth Z., Molnár M., Lippai G., Jójárt (Karácsonyi), Bácsi, Arany (Sahin-Tóth), Gál. Edző: Dürgő Péter.
Gólszerzők: Arany (58.), ill. Simon (61.).

Dürgő Péter: - Az első félidőben görcsösen játszottunk, e miatt sok egyéni hiba jellemezte a játékunkat. A második játékrész elején sikerült kicsit megnyugodnunk, sokkal koncentráltabbak lettünk, ott már voltak biztató megoldások. Készülünk a visszavágóra!

U17-es csapatunk a Kisvárdán túljutva már a második körben szerepelhetett, ahol a Vác csapata volt az ellenfél.

Ezt a párharcot itthon kezdtük, és bizony az első félidő igen küzdelmes találkozót hozott, olykor igen kemény párharcokkal tarkított meccsen viszont kevés igazi helyzet adódott.

A szünet után a kevesebb hibával futballozó megszerezte a vezetést, Ioan Patrascu és Hadár Attila csapata azonban a végsőkig küzdött, és sokszor csak az utolsó passz hiányzott az egyenlítéshez. A végén természetesen már egyre többet kockáztattunk, így terület nyílt a Vác előtt, de nem tudták megszerezni a második góljukat, köszönhetően Sági kapus bravúrjának is - majd a ráadásban büntetőhöz jutottunk, amit Dobronoky Viktor magabiztosan és higgadtan értékesített.

A döntetlen itt is inkább a Vácnak kedvez, de az utolsó pillanatokban szerzett gól még lehet sokat ér a második, szombati 90 perc során.

Szeged-Grosics Akadémia B - Vác VLSE 1-1 (0-0)
Szeged-Kiskundorozsma, vezette: Katona Balázs (Molnár Alex, Marozsi Gábor Bence).
Szeged-GA B: Sági - Nagy M., Mészáros G., Kis B. (Suták), Dobronoky, Holcsik (Csehó), Tóth N. (Csizmadia), Masa, Ábrahám, Gulyás. Edzők: Ioan Patrascu, Hadár Attila.
Gólszerzők: Dobronoky (94., 11-esből), ill. Gózon (58.).

Ioan Patrascu: - A mérkőzés és az időjárás is meleg volt. A csapat lábaiban már benne van két Kisvárda elleni mérkőzés és közel 900 kilométer utazás, ennek ellenére elismerésem a csapat felé, mert az utolsó pillanatig küzdött, és a sírból hozta vissza a meccset. Úgy érzem, fogható ellenfél a Vác, hiszen nálunk a fáradtság is nagy szerepet játszott és egy meghatározó játékosunk is hiányzott.


2023/2024
Merkantil Bank Liga NB II.
26. forduló
2024.03.31. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
TISZAKÉCSKEI LC
Szent Gellért Fórum
2023/2024 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 55
02. ETO FC GYŐR 48
03. VASAS FC 48
04. SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 45
05. HR-RENT KOZÁRMISLENY 42
06. GYIRMÓT FC GYŐR 35
07. SOROKSÁR SC 34
08. AQVITAL FC CSÁKVÁR 33
09. BUDAPEST HONVÉD 33
10. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC 33
11. SZOMBATHELYI HALADÁS 33
12. FC AJKA 31
13. BVSC-ZUGLÓ 30
14. BUDAFOKI MTE 27
15. PMFC 27
16. BFC SIÓFOK 24
17. TISZAKÉCSKEI LC 19
18. CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 11

Partnereink