Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Korai gólokkal nyertünk a Taksony ellen

Idegenben is kapott gól nélkül verte a Taksonyt a Szeged-GA.

NB III Közép csoport, 20. forduló

Taksony - Szeged-Grosics Akadémia 0-2 (0-2)
Taksony, 200 néző. Vezette: Görög Márió (Bede Tamás, Schweighardt Dániel).
Taksony: Iváncsics - Meiszter, Hesz, Kozári, Szilágyi, Patály, Balogh A., Galambos (Hamar, 64.), Reznek, Tárkányi (Győri, 78.), Sárossy. Edző: Szabados Tamás.
Szeged-GA: Szántai - Achim, Tóth G., Farkas M., Pászka, Oláh G., Zvara, Cigan (Zabari, 90.), Germán, Erdei, Andorka. Edző: Joao Janeiro.
Gól: Oláh G. (1.), Germán (25.)
Sárga lap: Kozári (37.), Reznek (49.), Galambos (62.), ill. Erdei (40.).


Online közvetítés:
TAKSONY SE
SZEGED-GROSICS AKADÉMIA
0
2
időpontesemény
VégeA remekül kezdő Szeged-Grosics Akadémia az elején döntésre vitte a dolgot Taksonyban: ezzel sikerül javítania múlt heti botlását. A Szentlőrinc azonban nyert Makón, így marad a második helyen a gárda.
91.percHárom perc a ráadás.
90.percCigan helyére Zabari áll be.
89.percErdei lépne ki, de nem sietteti a támadást, inkább kikíséri a labdát. A lényegi kérdés már alighanem eldőlt.
82.percFolyamatos nyomás alatt tartja ellenfelét a Szeged-GA, a kétgólos előny tudatában sem vesz visszább a szegedi együttes. Egy szögletig eljut azért a hazai csapat, de ezt Germán hatástalanítja.
79.percGermán csúsztatása kerüli el nem sokkal a taksonyi kaput.
78.percHazai csere: Tárkányi helyét Győri veszi át.
71.percOláh prbálkozik egy újabb átlövéssel, de ez sem talál kaput - nagy gond persze nincs, hiszen szűk húsz perccel a meccs vége előtt továbbra is kétgólos a Szeged-GA előnye.
67. percCigan miután leráz magáról két védőt is, kapura tűzi a labdát - viszont ez elzúg a keresztléc felett.
64.percAz első csere a hazaiaknál, Galambos helyére Hamar érkezik a pályára.
63.percGermánt rántják le a tizenhatos előterében: Zvara nem lövi el, inkább megpróbálja megjátszani Andorkát, viszont ez hosszú a támadónak.
61.percEgy labdavesztés után támadhat a Taksony, a beadást követően Achim veszi át a labdát, de rosszul - ebből tudnak lőni a hazaiak, Szántaitól nagy bravúr kell, hogy ne zárkózzon a Taksony! Az első megingás a meccsen a Szeged-GA-tól.
58.percVeszélyeztetnek a hazaiak: egy lövés után szöglethez is jut a Taksony, de Germán kifejeli a sarokrúgást. Olykor tetszetősen és bátran játszik a Taksony.
56.percCigan ballábas lövése köt ki az oldalhálóban - nem sok hiányzott, de marad a 0-2.
55.percFarkas remek tisztázása, nagy sprint után éri utol ellenfelét egy indítást követően, majd egy csel is belefér, mielőtt tisztázni tudna - szép megmozdulás.
53.percIsmét Pászkától indul a szegedi akció, ezúttal Erdeire jön ki a támadás, akinek lövése most elzúg a taksonyi kapu mellett.
51. percPászka ível ismét középre, érkezik is a labdára Andorka, fejese azonban most a kapu fölött landol.
49.percReznek Tóthtal szemben elkövetett faultja ér sárgát a játékvezetőnél.
47.percA Germán meglökéséért járó szabadrúgást ezúttal Oláh végzi el, pontrúgásánál azonban résen van a hazai védelem. A Taksonyból főleg Tárkányi emelhető ki, ő próbálkozik a legtöbbször, de egyelőre a szegedi védelem is magabiztosan teszi a dolgát.
46.percFolytatódik a meccs, a szünetben egyik fél sem cserélt, a Taksony kezdte a második félidőt.
SzünetVéget ér az első félidő: a remekül kezdő Szeged-GA gyorsan kétgólos előnybe került, és a folytatásban sem vett vissza a tempóból!
42.percTóth remekül látja meg a hosszún üresen maradt Cigant egy szabadrúgásnál, de labdája hosszú a társnak.
40.percLapokban egyenlő: Erdei kap sárgát, aki lerántja bal oldalon meglóduló ellenfelét.
38.percPászka szabadrúgását most kifejelik, Germánnak azonban éppen jó ez kapáslövésre: labdája megpattan egy taksonyi játékoson, ezt pedig így eléri Iváncsics.
37.percZvarát löki meg Kozári, ezért pedig már előkerül a sárga is.
34.percAndorka egy labdaátvétellel hozza helyzetbe magát, de hárman is odalépnek, nagyon kevés területe marad - nem is tudja ellőni.
30. percAz igen aktív Erdei labdaszerzését követően Pászka centerezhet, jól is jön középre, de végül kifejeli a hazai védelem. Egyelőre a légipárbajok nagyrészét a Szeged-GA nyeri, bizonyítja ezt a két fejesgól is.
27.percErdei fűzi át magát négy emberen is, majd csúnyán felrúgják. A szabadrúgást Achim íveli, de mielőtt Farkas Márk csúsztatna, Iváncsics lehúzza a labdát.
25.percGÓÓÓL! Megvan a második! Eredményre vezet a Szeged-GA eddigi játéka, Pászka szabadrúgására érkezik Germán, aki fejjel megszerzi a második szegedi gólt, 0-2!
21.percTóth Gábor ível a kapu előterébe egy szabadrúgást, Erdei küzd meg a labdáért, és helyzetbe is kerülhetne - azonban a bíró szerint róla megy ki a játékszer, így helyzet, vagy szöglet helyett hazai kirúgás.
20.percIlyenkor jöhetnek az átlövések: Zvara próbálkozik messziről, ez nem jelent gondot a hazai kapusnak.
18.percTovábbra is fölényben a Szeged-GA, amely sorra vezetheti támadásait, de Taksony nagyon zártan védekezik a saját tizenhatosa előterében.
10.percEz már veszélyesebb volt: Achim beadása után Germán kapásból lő, labdája a kapufa mellett centikkel suhan el. Határozott és kemény kezdés a Szeged-GA-tól!
8.percOláh most távolról próbálkozik, megpattan egy hazai játékoson a lövése, ezt így könnyen fogja Iváncsics, marad a 0-1.
7.percEgy bedobás után alakul ki kisebb szegedi helyzet, Zvara bedobását Germán fejéről "cseni le" Iváncsics kapus.
3.percMarad lendületben a Szeged-GA, most Germán szöktetné Erdeit, aki előtt óriási terület van - de picit hosszú a labda, így nincs belőle komolyabb lehetőség.
1.percKöszöntjük olvasóinkat Taksonyról, verőfényes napsütés, kiváló futballidő - ahogy mondani szokták. Mintegy 200 néző előtt a Szeged-GA kezdte a meccset.
Hozzászólások:
2018/2019
NB III. Közép csoport
2019.04.28. vasárnap, 16:30
SZEGED-GROSICS AKADÉMIA/KOZÁRMISLENY FC
Gyulai Grosics Gyula Akadémia
2018/2019 - NB III. Közép csoport
#csapat nevepont
01. SZEGED-GROSICS AKADÉMIA 52
02. SZENTLŐRINC SE 49
03. SZEOL SC 45
04. DUNAÚJVÁROS 43
05. BUDAPEST HONVÉD-MFA II. 36
06. TAKSONY SE 34
07. FC DABAS 34
08. IVÁNCSA KSE 31
09. RÁKOSMENTE KSK 31
10. KOZÁRMISLENY FC 31
11. KECSKEMÉTI TE 30
12. PMFC 30
13. SZEKSZÁRDI UFC 24
14. MAKÓ FC 19
15. PAKSI FC II. 19
16. HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI FC 17

Partnereink