Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Az első hely a cél: bemutatták az új játékosokat

nyito.jpg
Az egyetlen cél az NB III Közép csoportjának megnyerése lehet a jelenleg három pontos hátrányban a második helyen álló Szeged-Grosics Akadémia számára - így összegezhető a szerdai, gyulai sajtótájékoztató, melyen bemutatták a klub új játékosait.

- Az első hely a cél, ugyanakkor mindig csak a következő meccsre kell koncentrálnunk - mondta a szerdai, a gyulai Grosics Akadémián megtartott sajtótájékoztatón Joao Janeiro. A Szeged-Grosics Akadémia vezetőedzője hangsúlyozta, az ellenfeleket tisztelik, de ő mindig úgy áll a saját csapatához, hogy az a világ legjobbja. A korábban Walter Zengával és Marcelo Bielsával is dolgozó portugál szakember az őszi szezon végén vette át a gárdát, most pedig egy sikeres, törökországi edzőtáborral kiegészített felkészülésen vannak túl. Joao Janeiro a magyar és a portugál labdarúgás közötti különbségről azt mondta, hogy előbbiek "exportra" készülnek, vagyis fontos számukra, hogy külföldön érvényesülni tudjanak. A magyar játékosokat technikásabbnak tartja, de a portugálok szerinte jobban akarják a győzelmet, mert már egészen fiatalon, az utcán focizva elsajátítják az ehhez szükséges mentális alapokat. Elismerően szólt a magyar labdarúgásról, melyben szerinte minden adott ahhoz, hogy előrébb lépjen. Külön kiemelte azt a kormányzati szerepvállalást, mely nagyot lendített a honi infrastruktúrán, és amely nagyon vonzó volt személyesen neki is.

Az eseményen bemutatták a gárda öt új játékosát. Andorka Péter és Sasa Popin a támadó szekciót, Zvara Dávid és Bata Kristóf a középpályát, Horváth Marcell pedig a védelmet erősíti. Közülük hárman már bemutatkoztak weboldalunkon. 

Az 1998-as Bata Kristóf Szombathelyen és Pécsett pallérozódott, nemrég pedig a Szentlőrinc együttesénél futballozott. Innen Ausztriába igazolt, ahol, mint mondta, több szempontból sem találta meg számításait, a Szeged-Grosicsnál viszont jól érzi magát, és könnyen azonosult a klub céljaival. - Jó csapatba kerültem, biztos vagyok benne, hogy képesek vagyunk megnyerni a bajnokságot - fogalmazott. 

A zalaegerszegi nevelésű Horváth Marcell Gyöngyösről érkezett hozzánk, és elsősorban a védelem megerősítésében lehetnek fontos feladatai. - Nagyon jó körülmények fogadtak itt, tetszik ez a közeg, és megmondom őszintén, nagyon erősnek tartom a keretet - mondta az 1999-es születésű játékos. 

Azt valamennyi játékos leszögezte, hogy a keret elég erős ahhoz, hogy kiharcolják a feljutást, és valamennyien látnak perspektívát a klubban, mely a következő szezonban már az új, szegedi központban játszhatja mérkőzéseit.


Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
ma, 19:00
GYIRMÓT FC GYŐR/SZEGED-CSANÁD GROSICS
ALCUFER Stadion
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. WKW ETO FC GYŐR 9
02. AQVITAL FC CSÁKVÁR 9
03. BUDAFOKI MTE 6
04. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 6
05. DUNA ASZFALT TLC 6
06. SZOLNOKI MÁV FC 6
07. DOROGI FC 6
08. BFC SIÓFOK 5
09. MTK BUDAPEST 4
10. BUDAÖRS 4
11. KAZINCBARCIKA 4
12. SOROKSÁR SC 4
13. SZEGED-CSANÁD GROSICS 4
14. VASAS FC 3
15. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 3
16. SZOMBATHELYI HALADÁS 3
17. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 1
18. GYIRMÓT FC GYŐR 1
19. FC AJKA 0
20. VÁC FC 0

Partnereink