Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Szakmai labdarúgóest Szegeden

szakmai-est-1.jpg
Pénteken a Kisbakterben tartott szakmai konferenciát az összefogás jegyében a Szeged 2011 és partneregyesületei.

2017 januárjában indult el a program, amelyben több szegedi klub és klubvezetés fogott össze annak érdekében, hogy kihúzzák a szegedi és csongrádi utánpótlást abból a gödörből, amelyben jelenleg áll. Mint azt Majó Ádám a szegedi alközpont vezetője elmondta, olyan klubfilozófiát dolgoztak ki a partneregyesületekkel és fiókcsapatokkal, aminek minden résztvevő alárendeli magát.

- Ennek lényege, hogy a szegedi, valamint a régió futballjának, a magyar labdarúgásnak neveljük a játékosokat, nem pedig az a célunk, hogy minél előbb túltegyünk nagy pénzekért a játékosokon, ami sajnos eddig nagy mértékben befolyásolta, hogy jelenleg ott tartunk, ahol. Azt szeretnénk, hogy az elkészült új létesítményben szegedi és a Szeged vonzáskörzetéhez tartozó gyerekek, kinevelt játékosok rúgják majd a labdát, és a szegedi stadionban, szegedi csapatnak szurkolhasson a kilátogató publikum. Nagyon fontos, hogy a helyi fiatalok itt a városban megtalálják a számításaikat és ne akarjanak máshol szerencsét próbálni. Ezt követően kialakítottunk egy szegedi utánpótlás fejlesztési koncepciót, melyben olyan etikai és erkölcsi normák szerepelnek, melyek elengedhetetlenek a mai labdarúgás vérkeringésében. Itt minden egyesület lefektette, hogy mik a feladataik, mi a feladata egy sportvezetőnek, edzőnek, játékosnak és szülőnek egyaránt, majd megköttettek az együttműködési megállapodások. Jelenleg itt tartunk, és folyamatban van egy olyan szakmai elképzelés, koncepció kidolgozása, melyben megfogalmazunk pontos szakmai elképzeléseket az U7-es korosztálytól, egészen az U19-ig, és azt szeretnénk, ha minden egyesület ezen a síkon induljon el, egy közös képzés és egy közös nevelői, oktatói munkának köszönhetően. - fogalmazott Majó Ádám.

szakmai-est-3.jpg

Az estet Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei területi igazgatója, valamint a házigazda, partneregyesületek képviseletében Sahin-Tóth Dezső nyitotta meg. A szegedi labdarúgás lehetőségeiről Kárász Dávid tartott előadást, amit Majó Ádám egyesületi, intézményi és alközponti kiválasztásról tartott prezentációja követett, majd a Szeged 2011-Grosics Akadémia felnőtt együttesének szakmai vezetői, Supka Attila és Híres Gábor beszélt a Labdarúgóedzők Szervezetéről (LESZ) annak érdekében, hogy éreztessék az összefogás fontosságát és erősségét.

Az előadások után a részt vevő klubok, azaz a Szeged 2011, a DAFC, a SZVSE, a Rendőr TE, az FK 1899 Szeged, a Tápé-Főnix és az USE utánpótlás-edzői közös vacsorán vettek részt. Az esemény hagyományteremtő szándékkal jött létre, az őszi és tavaszi szezonok végeztével újabb, hasonló esteket terveznek a jövőben - valamint az egyesületek a télen rendeznek egy labdarúgó sportbált is. Majó Ádám hozzátette, az ajtó nyitva áll mindenki előtt, szeretnék, hogy minél többen csatlakoznának hozzájuk és egy irányba, közös klub filozófiával, utánpótlás koncepcióval dolgoznának.


Hozzászólások:
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 59
02. BUDAFOKI MTE 54
03. VASAS FC 47
04. AQVITAL FC CSÁKVÁR 43
05. BFC SIÓFOK 42
06. WKW ETO FC GYŐR 41
07. GYIRMÓT FC GYŐR 38
08. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 35
09. FC AJKA 35
10. SOROKSÁR SC 35
11. BUDAÖRS 34
12. SZEGED-CSANÁD GROSICS 34
13. DOROGI FC 33
14. KAZINCBARCIKA 33
15. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 32
16. SZOLNOKI MÁV FC 31
17. SZOMBATHELYI HALADÁS 30
18. DUNA ASZFALT TLC 26
19. VÁC FC 12
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink