Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Hetedik idegenbeli sikerünket arattuk

misleny-2011-2.jpg
Sikerült javítania a hétvégén elszenvedett vereséget követően a Szeged 2011-Grosics Akadémiának, amely Kozármislenyből távozott három ponttal.

A nemrég átadott kozármislenyi stadionban lépett pályára az NB II hétközi fordulójában a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely a hétvégén, Dorogon elszenvedett vereséget igyekezett kijavítani.

Az első percekben ugyan bátran kezdett a Kozármisleny, de ziccerig nem jutottak a hazaiak – majd húsz perc elteltével az első komolyabb lehetőségét gólra váltotta a Szeged-Grosics: Mészáros Márk beadását Farkas Aurél fejelte vissza a rövidre. A folytatásban is inkább szegedi lehetőségeket jegyezhettünk fel, de nem sikerült megduplázni az előnyt – viszont Farkas Márk sérülése miatt még a szünet előtt cserélnie kellett Klausz Lászlónak.

A szünet után hamar úgy tűnt, végleg eldönti a meccset a Szeged-Grosics, előbb Király Patrik, majd Germán Tamás fejese is könnyen beakadhatott volna, – végül egy távoli lövés után Zádori Krisztián fejjel volt eredményes egy órányi játékot követően – azonban csak hat percig volt kétgólos a szegedi előny, miután egy beadást követően Miroslav Grumic volt eredményes a mislenyiektől. A következő percekben sokat tett az ikszért a Kozármisleny, azonban hét perccel később Germán Tamás fejesét még ugyan védte Horváth, de a csereként beállt Andorka Péter közelről higgadtan értékesítette lehetőségét, így visszaállt a kétgólos különbség. Az utolsó negyed órában minden mindegy alapon játszott a Kozármisleny, de a lövéseknél résen volt Szántai Levente – így végül mindhárom pontot elvitte Baranya megyéből a Szeged 2011-Grosics Akadémia, a Kozármisleny pedig továbbra is pont nélkül áll új stadionjában.

Klausz László együttese összességében tizenkettedik, míg idegenben a hetedik sikerét aratta, és továbbra is hetedik helyen áll a tabellán. A következő fordulóban a Ceglédet fogadják Zabari Dávidék a gyulai Grosics Akadémián.

HR-Rent Kozármisleny – Szeged 2011-Grosics Akadémia 1 – 3 (0-1)
Kozármisleny, 400 néző. Vezette: Kovács Gergely (Mohos Milán, Király Zsolt).
Kozármisleny: Horváth D. – Racskó (Causic, 59′), Lantos, Varga M., Beke, Kiss M., Kocsis, Kemény, Wittrédi (Tóth M., 83′), Városi (Kirchner, 53′), Grumic. Vezetőedző: Szanyó Károly.
Szeged-Grosics: Szántai – Farkas M. (Andorka, 45+2′), Jagodics, Achim, Zabari, Mészáros, Horváth A., Király (Pászka, 83′), Farkas A. (Coroian, 72′), Germán, Zádori. Vezetőedző: Klausz László.
Gól: Grumic (66′) ill. Farkas A. (22′), Zádori (60′), Andorka (73′).
Sárga lap: Wittrédi (19′), Kemény (75′), Kocsis A. (88′) ill. Farkas M. (40′).


Online közvetítés:
HR-RENT KOZÁRMISLENY
SZEGED 2011
1
3
időpontesemény
90+4′ VÉGE! Ugyan voltak meleg pillanatai a Szeged-Grosicsnak, de tulajdonképpen simán tud nyerni a Kozármisleny vendégeként, így sikerült a javítás Germán Tamásék számára a hétvégi vereséget követően.
90′ Négy percet hosszabbít a meccs végén Kovács sporttárs.
89′ Még egy könnyed Szántai-védés a meccs végén Beke kísérlete után: a Kozármisleny egy pillanatra sem adja fel, még ha ez már a veszett fejsze nyele is, amibe kapaszkodni próbálnak.
88′ Kocsis sárgul be a baranyaiaktól, miután lerántotta ellenfelét.
84′ Ez szép akció volt, megint a hazaiak védelmének jobb oldalát tudta átjátszani a Szeged-Grosics, Zabari remekül tekert a hosszúra, ahol a tizenhatos sarkánál érkező Coroian kapáslövése kerülte el kevéssel a hazai kaput.
83′ Mindkét csapat cserél: Wittrédi helyére Tóth Márk, míg Király helyére Pászka áll be a hajrára.
80′ Wittrédi állt oda egy jó szögből járó szabadrúgáshoz: egyből rá is tűzte, Szántaira szükség volt, de nem kellett bravúr a szegedi kapustól.
75′ Kemény kap sárgát, aki összeakaszkodik Coroiannal.
73′ GÓÓÓÓL! Ez a szöglet már eredményt hoz! Megint Germán fejelhet szabadon, ezt ugyan Horváth védi, de a kipattanónál Andorka leleményes, és közelről passzol a hazai kapuba, 1-3!
72′ Farkas Aurél helyett Andrei Coroiant küldi a pályára a Szeged-Grosics mestere.
70′ Megérezte a pontszerzés reményét a Kozármisleny, előbb Beke, majd Kemény lövésénél kell védenie Szántainak.
66′ GÓL! Szépít a Misleny, 1-2! Egy jobb oldali akció után Kemény tudja középre adni,
labdájára pedig Grumic reagál elsőként középütt, perdítése Szántai kapujában landol, 1-2 – nyílttá válik a meccs az utolsó húsz percre!
60′ GÓÓÓÓL! Megduplázza előnyét a Szeged-Grosics! Egy távoli lövést csak kiütni tud Horváth, erre pedig lecsap Zádori, aki csukafejessel az üres kapuba továbbítja a labdát, 2-0-ra vezetnek Klausz László fiai!
59′ Újabb hazai változtatás: Racskót Causic váltja a pályán.
53′ Az első hazai csere: Városit Kirchner váltja a Kozármislenyben.
52′ Egy szöglet után Germán fejel centikkel fölé: az ezúttal védőt játszó csapatkapitány bólintása nem sokkal kerülte el a hazai kaput.
50′ Király Patrik lövése a második félidő első eseménye, de távoli bombáját Horváth hatástalanítja.
46′ Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem változtatott csapatán.
45+3′ Véget ér az első félidő: a Szeged-Grosics az első perceket követően feljavult, és uralja a játékot, a Kozármisleny ugyan próbálkozik, és mondhatjuk, hogy többet is tölt a szegedi tizenhatos előterében, de komoly lehetőségig nem jutnak a hazaiak.
45+2′ Még a szünet előtt cserél Klausz László: Farkas Márk nem tudja folytatni, helyére Andorka Péter lép pályára, ez pedig úgy módosítja a felállást, hogy Germán lép vissza Farkas Márk helyére.
45′ Három percet tesz rá az első félidő végén a játékvezető.
43′ Az imént sárgát kapott védőt kell ápolni: valószínűleg húzódás lehet a háttérben,
minden esetre átmenetileg tíz emberrel a Szeged-Grosics.
40′ Farkas Márk faultol a pálya közepén – ezért felmutatja a sárgát Kovács Gergely.
33′ Már könnyen 2-0 lehetne! Horváth véd ismét nagyot, miután kirúgását megszerzi Horváth Attila, aki bátran meg is indul vele, majd a jobb oldalon kiugró Zádorihoz passzol, aki egy lövőcselt követően rúgná el a hosszú sarokba, de szép mozdulattal véd a mislenyi kapus.
29′ Az azért látszik, hogy a Szeged-Grosics nem ül rá erre a vezetésre – persze, a Kozármisleny is igen dacosan futballozik, de a hazai próbálkozásokat elég hamar tudja hatástalanítani a szegedi védelem.
26′ Ebben több volt! Megint Farkas Aurélra jött ki egy szép szegedi kontra, de az önfeláldozóan becsúszó hazai védő nagyot mentett.
22′ GÓÓÓL! Vezet a Szeged-Grosics! Zabari visszapassza után Mészáros kanyarította középre egyből a labdát, a hosszúra érkező beadást pedig Farkas Aurél a kapus mozgásával ellentétes irányba,
a rövidre fejelt vissza, erre pedig már nem érhetett vissza Horváth, 0-1!
19′ Wittrédi kapja a meccs első sárgáját, aki a szegedi tizenhatos előterében állítja meg határozottan a kibontakozó vendég támadást. Átvette a kezdeményezést a Szeged-Grosics az utóbbi percekben.
12′ Germáné az első szegedi próbálkozás, jó húszméteres lövésénél kicsit szerencséje is van Horváth kapusnak, mert ha ez a szélre megy, akkor jóval nehezebb dolga lett volna a hárításnál -
így viszont ki tudta tolni a léc alól.
8′ Egyelőre inkább a Kozármisleny játéka működik: a hazaiak többet tudják birtokolni a labdát, míg a Szeged-Grosics inkább kontrákra apellál. Volt két szöglete is a mislenyieknek, de egyik sem jelentett komoly veszélyt.
1′ A fehér mezben játszó Szeged-Grosics kezdte a találkozót a kitűnően előkészített talajú pályán.
Hozzászólások:
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.09.27. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS/DEAC
Szent Gellért Fórum
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 20
02. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 17
03. GYIRMÓT FC GYŐR 16
04. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 16
05. BUDAÖRS 15
06. SZOLNOKI MÁV FC 15
07. SOROKSÁR SC 14
08. FC AJKA 13
09. SZOMBATHELYI HALADÁS 13
10. PÉCSI MFC 13
11. DOROGI FC 12
12. BFC SIÓFOK 11
13. VASAS FC 11
14. WKW ETO FC GYŐR 10
15. KAZINCBARCIKA 9
16. SZEGED-CSANÁD GROSICS 8
17. ST. LŐRINC KFT. 8
18. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 8
19. DEAC 6
20. AQVITAL FC CSÁKVÁR 3

Partnereink