Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Gólokra kell váltani a helyzeteket Csákváron

zabari-david-csapat.jpg
A 13. helyezett Csákvár fogadja csapatunkat vasárnap a Tersztyánszky Ödön Sportközpont pályáján. A Fejér megyei együttes az első tavaszi mérkőzésen 3-2-re alulmaradt a Dorog otthonában. Klausz László, a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője bízik benne, hogy a mérkőzésen gólra, gólokra tudják váltani a helyzeteket.

- Sosem szabad a múltba tekinteni, és az őszi 7-0-ra gondolni, mert a legutóbbi egy teljesen más mérkőzés volt. A Cigánd védelmén nehéz volt átjutni, de amikor sikerült, akkor a helyzetek sajnos nem váltak góllá. Ön hogyan látta ezt a mérkőzést?
- Az első félidő azért egy kicsit más volt, mint amire számítottunk. A cigándi csapat bátrabban feljött támadni, a középpálya távolabb került a csatároktól. De elég sokszor jött vissza a labda. A második játékrészben rendeztük a sorokat. Ők kicsit visszább álltak, és így kidomborodott az erőnlét és a technikai tudásbeli különbség.
A második félidőben meg kellett volna nyernünk a mérkőzést, de sajnos kevés gólhelyzetünk adódott. Ezen a héten emiatt is sokat gyakoroltuk a labdaváltás pillanatait és a helyzetkihasználást. A jövőben ezekben javulnunk kell.

- Hatással volt a teljesítményre és az eredményre, hogy műfüves pályákon játszották az utóbbi felkészülési mérkőzéseket?
- Szerintem nem volt igazán jelentősége, hogy nem túl jó pályákon tudtunk felkészülni az időjárási viszonyok miatt. A talaj nem volt annyira rossz vasárnap, tudtuk játszani a játékunkat. A kapu előtt kell sokkal célratörőbben játszanunk.

- Hogyan telt ez a hét a csapat számára?
- Most már jó munkát tudtunk végezni, a karbantartók munkájával meg vagyok elégedve, végig füves pályán edzettünk. Ettől függetlenül Csákváron nagyon mély talajra számítok, mert ott még akkor is ez a helyzet, amikor jó az idő, vagy van egy kis eső. Biztos vagyok benne, hogy most is nagy jelentősége lesz az akaratnak, a hozzáállásnak, és a végén azoknak a higgadt megoldásoknak, melyeknek kicsit híján vagyunk. Azt gondolom, hogy abból kell kiindulni, mint amiből mindig is szoktunk. A legutóbbi mérkőzést is pozitívan kell nézni, hiszen nem kaptunk gólt, és ugyanezt szeretném Csákváron is elérni annyi különbséggel, hogy a helyzeteinket gólra, gólokra váltjuk.

 

Fontosak lehetnek Zabari jó beadásai

A Szeged 2011-Grosics Akadémia védője, Zabari Dávid többször nemcsak hátul segíti a csapatot, hanem gyorsasága révén a bal szélen sokszor jut veszélyes beadásokig. A fiatal játékos igyekszik hétről-hétre fejleszteni a rugótechnikáját.

- Sajnos nem sikerült nyerni legutóbb, a Cigánd ellen, nagyon zártan védekeztek. Adtunk nekik 30 perc előnyt az első félidőben, utána pedig a helyzeteinket ki kellett volna használnunk. Nekem a beadásokat kell gyakorolnom, hogy jobbak, még pontosabbak legyenek. Az edzések után kint szoktunk még maradni emiatt. Remélhetőleg vasárnap nyerünk a Csákvár ellen, nagyon készültünk egész héten, és hogyha a csapat maximálisan odateszi magát, akkor nem lesz semmi probléma, elhozzuk a három pontot - mondta Zabari Dávid.

 


Hozzászólások:
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.08.16. vasárnap
SZOMBATHELYI HALADÁS/SZEGED-CSANÁD GROSICS
Szombathelyi Haladás Stadion
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 9
02. DVSC 7
03. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 7
04. SZOLNOKI MÁV FC 7
05. FC AJKA 6
06. GYIRMÓT FC GYŐR 6
07. DOROGI FC 6
08. VASAS FC 5
09. SZOMBATHELYI HALADÁS 4
10. PÉCSI MFC 4
11. ST. LŐRINC KFT. 4
12. BUDAÖRS 3
13. SOROKSÁR SC 3
14. WKW ETO FC GYŐR 2
15. SZEGED-CSANÁD GROSICS 2
16. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 2
17. KAZINCBARCIKA 2
18. AQVITAL FC CSÁKVÁR 1
19. BFC SIÓFOK 1
20. DEAC 0

Partnereink