Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Klausz László: bízom a csapat stabilitásában!

klausz-laszlo-03.jpg
Hétvégén rajtol a tavaszi szezon az NB II-es bajnokság  21. fordulójával. A Szeged 2011-Grosics Akadémia a jelenleg a 18. helyet birtokló Cigándot fogadja hazai pályán. Az első derbit biztosan kemény talajon kell játszania a csapatnak, ugyanakkor ettől függetlenül Klausz László szerint kulcsszerep jut majd az akarati tényezőknek.

- Röviden összefoglalva hogy telt a felkészülés a csapat számára?
- Röviden összefoglalva jól, elértük a célunkat. Edzőmérkőzéseket játszottunk minőségi pályákon, jó ellenfelek ellen. Azt gondolom, hogy minden játékosnak a javára vált a törökországi edzőtábor. Sajnos, amióta hazajöttünk, azóta folyamatosan a körülményekkel, az időjárással küszködünk, de ezzel minden csapat így van. De amíg a pályák nyugaton már felolvadtak, addig itt teljesen fagyott a pálya. A hétvégén már elkezdődik a tavaszi forduló, ahol valószínűleg még egy nagyon kemény talaj fogad minket.

- Mennyivel másabb műfüves pályán játszani?
- A műfüves talaj sokkal másabb, mint a megszokott. Sokkal jobban igénybe veszi az ízületeket, letapadnak a lábak, nagyobb a sérülésveszély, és más izomcsoportokat mozgat meg. A rendes fű, a műfű és a fagyott talaj is mind-mind más. Emiatt úgy gondolom, hogy nem lesz egyszerű az első tavaszi mérkőzés.

- Megfogalmazott, kitűzött új célokat, melyek előrevihetik a csapat teljesítményét?
- Amikor megkezdtük az első edzéseket, akkor öt pontban összefoglaltam azt, hogy miben szeretnék változást. Nem kimondottan helyezés volt kitűzve célul, hanem egy mentális fejlődés, pszichés erősödés. Jó a csapatban, hogy a legkevesebb gólt kaptuk ősszel, megvan a csapategység, rendben a védekezés, és ami jó, azon nem kell változtatni.
A támadó és a szélsőjátékunkban kellene leginkább fejlődni, de nagyon nehéz, mert az edzőmeccseken sajnos ugyanazt a képet mutattuk, amint korábban. A szélsők nagyon sokat gyakorolták a beadásokat és a támadók is az érkezéseket. Én is csatár voltam, így úgy érzem, hogy még több gólt lehetne rúgni az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. Ha ez másként nem működik, akkor kötelezővé fogom tenni azt, hogy a támadóknak kint kell maradni edzés után is gyakorolni a befejezéseket. Amúgy is szoktak kint maradni, de most majd akkor többet teszik ezt, és ugyanez vonatkozik a szélsőkre is.

- Kasuba Dániel és Molnár János is a felnőttekkel kezdte a téli edzéseket. A két játékos mennyire hozta azt, amit várt tőlük?
- Kasuba Dániellel maradéktalanul elégedett vagyok, őt többször játszattam kezdőként is Törökországban. Szeretném beépíteni a csapatba, számítok rá, ezért is kapott szerződést. Molnár Jánossal is elégedett voltam, de ő még az U19-ben marad. Ott is abban a játékrendszerben játszanak, mint mi, így majd egyszerűbb lesz neki is a beilleszkedés.

- A játékosok számára milyen volt edzői szemmel a téli felkészülés?
- Biztos vagyok abban, hogy ez az időszak monotonná vált számukra. Azért is volt jó ez a törökországi edzőtábor, ráadásul arra mégiscsak támaszkodhatunk, hogy ott jól teljesítettek. Itthon azért nem mondhatom, hogy minden rendben volt, mert a pályák minősége nem volt megfelelő, a műfű teljesen más volt. A játékosok emiatt másképp regenerálódtak, sajnos ezen a héten már több játékost is pihentetni kellett.

- Vasárnap a 18. helyezett Cigánd látogat Gyulára. Ősszel, a második fordulóban 7-0-ra győzött a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Mit vár a hétvégi összecsapástól?
- Mindig nagyon fontos az első meccs, és ha tudjuk rendesen játszani a játékunkat, akkor azt várom, hogy a Cigánd fölé kerekedünk. Nagyon nehéz lesz, mert sok minden nehezíti a dolgunkat. Gondolok a pálya minőségére, az ellenfél pedig tripla erővel fog játszani ellenünk, bármilyenek is lesznek a körülmények.
Szoktam mondani a játékosaimnak, hogy a javunkra is csak akkor mutatkozik majd meg a technikai, taktikai és a játékintelligencia terén meglévő különbség, hogyha legalább ugyanazon az akarati szinten vagyunk, amelyen az ellenfél. A fölényt el lehet tüntetni hatalmas akarattal, elég, ha csak a legutóbbi Paris Saint Germain - Barcelona BL mérkőzésre gondolunk. Csak rá kellett nézni a játékosok arcára, és lehetett látni, hogy ki akar győzni. A katalánok technikai tudása azonnal eltűnt a pályáról.

- Nehéz megjósolni a szezon végét, de mégis mit vár a csapattól a tavaszi szezonban?
- Helyezésbe nem mennék bele, de egyértelmű, hogy szeretnénk minél jobb helyezést elérni. Az első félévben a mérkőzések 70-75 százalékát uraltuk. Bízom benne, hogy a játékosokkal már beszéltünk annyit, hogy ezekből a kétes, sokszor nem a javunkra eldőlő szituációkból jól jövünk ki. Ha így lesz, és megtartjuk ezt a stabilitást, ami jellemzi a Szeged 2011-Grosics Akadémiát, akkor előrébb végezhetünk.


Hozzászólások:
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.08.16. vasárnap
SZOMBATHELYI HALADÁS/SZEGED-CSANÁD GROSICS
Szombathelyi Haladás Stadion
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 9
02. DVSC 7
03. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 7
04. SZOLNOKI MÁV FC 7
05. FC AJKA 6
06. GYIRMÓT FC GYŐR 6
07. DOROGI FC 6
08. VASAS FC 5
09. SZOMBATHELYI HALADÁS 4
10. PÉCSI MFC 4
11. ST. LŐRINC KFT. 4
12. BUDAÖRS 3
13. SOROKSÁR SC 3
14. WKW ETO FC GYŐR 2
15. SZEGED-CSANÁD GROSICS 2
16. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 2
17. KAZINCBARCIKA 2
18. AQVITAL FC CSÁKVÁR 1
19. BFC SIÓFOK 1
20. DEAC 0

Partnereink