Sajtótájékoztatót tartottunk

3j1.jpg
Vasárnap következik a Merkantil Bank Liga 5. fordulója. Vezetőedzőnk és két rutinos labdarúgónk, Germán Tamás és Mohl Dávid válaszolt az újságírók kérdéseire.

Vasárnap 19 órától a Budaörs csapatát fogadjuk a Szent Gellért Fórumban.  A szezon első mérkőzéseiről és a hétvégi várakozásokról is beszélt vezetőedzőnk és játékosaink.

db.jpg

Dr. Dobos Barna: „Nem úgy kezdtük a szezont, ahogy azt álmodtuk. Annak, hogy négy forduló után még nincs győzelmünk senki sem örül, sem stábtag, sem játékos, sem szurkoló. Ennek megvannak az okai, például az, hogy komoly hibákat követtünk el a kapott gólok előtt, hogy a keret kialakítása akadályokba ütközött és még nem fejeződött be. Most az elsődleges, hogy csapatot kell építeni, egy olyan csapatot, amelyik képes lesz a jövőben az NB II. élmezőnyéhez csatlakozni. A védelem korábban látott stabilitását kell elsőként visszahoznunk, de a sérülések miatt ezt új játékosokkal kell megtennünk. A sérültekről: a védelem tengelyéből Tóth Gábor hosszú időre kiesett, sajnos. Kóródi Nándor sem térhetett még vissza a teljesértékű edzésekhez, jó hír viszont, hogy Mohl Dávid már játékra kész. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy kialakuljon egy olyan belső egység, ami mentalitásban és tudásban is előre viszi az egész csapatot. A Budaörs ellen hatványozottan igaz, hogy már nagyon szeretnénk nyerni. Tavaly is későn jött az első győzelem, most nem akarunk addig várni. Sűrű hét következik, nyolc nap alatt három bajnokit játszunk, ezért nagyon fontos lenne most vasárnap itthon tartani a három pontot.”

 

Germán Tamás: „Tavaly is volt rajtunk nyomás a szezon elején, ez most is így van. Mindenre gyógyír lenne egy győzelem, és bízom benne, hogy utána el fogunk indulni. Egy kis türelemre van még szükségünk, hiszen új a stáb, sok az új játékos. Harciasságban, hozzáállásban több kell és lehet, hogy egy harcos, küzdelmes 1:0 is lendületet ad és akkor el tudunk indulni.”

md.jpg

Mohl Dávid:” Már egy ideje a csapattal készülök, a jobb vádlim volt sérült. A nyitóforduló előtt jött a sérülésem és nem gondoltam, hogy ilyen sokáig tart, míg visszatérhetek. Természetesen rossz érzés volt kívülről nézni az első fordulókat. Az öltözőben mindenki többet akar és fejlődni szeretne. Ha ezek a dolgok a helyükre kerülnek, akkor fokozatosan egyre jobbak lehetünk. Bízom benne, hogy a következő fordulókba a csapat nem kicsit, hanem sokkal több akarattal megy bele, mert a kicsi az nem lesz elég.”

 


2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2021.01.31. vasárnap, 13:00
ST. LŐRINC KFT./SZEGED-CSANÁD GROSICS
Kozármislenyi Stadion
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 48
02. PÉCSI MFC 40
03. BUDAÖRS 39
04. VASAS FC 39
05. GYIRMÓT FC GYŐR 35
06. SZOMBATHELYI HALADÁS 33
07. SOROKSÁR SC 32
08. SZOLNOKI MÁV FC 32
09. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 30
10. WKW ETO FC GYŐR 29
11. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 29
12. FC AJKA 26
13. BFC SIÓFOK 26
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 25
15. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 25
16. ST. LŐRINC KFT. 24
17. KAZINCBARCIKA 22
18. DOROGI FC 20
19. AQVITAL FC CSÁKVÁR 19
20. DEAC 12

Partnereink