Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

5 érdekesség a derbiről

fot.jpg
Vasárnap 19 órakor indul a szezon, a dél-alföldi rangadóval. 

1. MIÉRT KÜZDÜNK VASÁRNAP

Szegedért! – a városban imádják a labdarúgást és értik is, a szurkolók megérdemlik, hogy a pályán mindenki szívvel-lélekkel harcoljon és így is lesz. Egymásért!  - új vezetőedzőnk, Dr. Dobos Barna valamint új igazolásaink és a korábban érkezők, vagyis a CSAPAT összekovácsolásának nem is lehet jobb eszköze, mint egy derbi megnyerése. Ez komoly lökést adhat az egész szezonra.

szurk.jpg

 2. NÉZŐCSÚCS

 Tavaly a teljes magyar profi labdarúgást figyelembe véve (NB I, NB II., NB III.) a Szent Gellért Fórumban voltak a legtöbben abban a fordulóban a lelátón. Ez még annak tükrében is nagy szó, hogy az Újpest és a Honvéd stadionja nem állt rendelkezésre azon a játéknapon.

 

3. IGAZI DERBI

 A szegedieknek nem kell magyarázni, miért igazi rangadó a Szeged – Békéscsaba találkozó, de két adalék: a nyitó forduló beharangozójában, a legnagyobb sportnapilap két meccset jelölt meg rangadóként, az egyik ez. A liga névadó szponzora pedig bármelyik találkozóra igényelhet tiszteletjegyeket a támogatásáért cserébe, nos vasárnap hozzánk jönnek.

 

 

3in1.jpg

4. VÁLTOZÁSOK

A Békéscsaba Előre csapatát csakúgy, mint az előző szezonban, most is Schindler Szabolcs irányítja, de a keretben vannak távozók és érkezők: Érkezők: Bidzilya Anton (ukrajnai, MTK Budapest – kölcsön után ismét kölcsönbe), Bora György (BFC Siófok), Hodonicki Márk (Békéscsaba II), Kitl Miklós (Dorog), Paudits Patrik (Dorog), Szabó Péter (Szolnoki MÁV). A távozók közül pedig a hozzánk érkező, szegedi gyökerekkel rendelkező Gréczi Mártont érdemes kiemelni.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémiához az előző derbihez képest új vezetőedző érkezett, Dr. Dobos Barna személyében, valamint hét új játékossal egészült ki a keret: Varga Bence, Simon Ádám, Gréczi Márton, Kóródi Nándor, Danilo Pejovic, Takács Tamás és Dobos Áron.

 

5. ÖRÖK MÉRLEG – Több, mint 100 éve van mindkét városban komoly labdarúgó élet. Korábban persze a két város csapatainak versengésében akad jónéhány szép szegedi siker, de szigorúan nézve a két klub rivalizálását, a 2011-ben alapított Szeged-Csanád Grosics Akadémia az előző szezont megelőzően egyszer sem tudott nyerni a Békéscsaba ellen. Ez a rossz sorozat szakadt meg és indult egy új fejezet Kóródi Nándor góljával.

Írjuk tovább, együtt a történetet vasárnap! Hajrá Szeged!

 

 


Hozzászólások:
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.09.27. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS/DEAC
Szent Gellért Fórum
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 20
02. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 17
03. GYIRMÓT FC GYŐR 16
04. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 16
05. BUDAÖRS 15
06. SZOLNOKI MÁV FC 15
07. SOROKSÁR SC 14
08. FC AJKA 13
09. SZOMBATHELYI HALADÁS 13
10. PÉCSI MFC 13
11. DOROGI FC 12
12. BFC SIÓFOK 11
13. VASAS FC 11
14. WKW ETO FC GYŐR 10
15. KAZINCBARCIKA 9
16. SZEGED-CSANÁD GROSICS 8
17. ST. LŐRINC KFT. 8
18. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 8
19. DEAC 6
20. AQVITAL FC CSÁKVÁR 3

Partnereink