Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Jelentős összefogás a Dél-Alföld labdarúgásáért

20200624-130935-1.jpg
Öt klub összefogásával indult el az a kezdeményezés, amelynek célja, hogy eredményesebbé tegye a Dél-alföldi régió labdarúgását. Együttműködési szerződést kötött a Szeged-Csanád Grosics Akadémia, az Algyői SK, a Foliaplast Bordány SK, a Hódmezővásárhelyi FC és a DAFC.  A résztvevők rövid távon az utánpótlás erősödését, hosszabb távon pedig a régió felnőtt labdarúgásának fejlődését is remélik a programtól.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) célkitűzései között szerepel az utánpótlás-nevelés fejlesztése. Ennek szellemében a korábbi 45 MLSZ Alközpontból 32 Tehetségközpontot hozott létre a Szövetség. A Szeged-Csanád GA a szűkítés után is fontos szerepet kapott: bekerült a Tehetségközpontok közé.

Ebbe az irányzatba illeszkedik az a ma aláírt együttműködés, amelyben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia koordinálásával indul meg, idény nyáron.  Az egyesületek képviselői ma a Szent Gellért Fórumban aláírásukkal szentesítettek a programot.

Az együttműködő klubok:

-Szeged-Csanád Grosics Akadémia

-Hódmezővásárhelyi FC (HFC)

-Déli Aprók utánpótlás és felnőtt Futball Club (DAFC)

-Foliaplast-Bordány SK

-Algyői SK

 

Az együttműködés főbb pontjai:

- Közös utánpótlásnevelési koncepció az edzések módszertanában és tervezésében

- Kétirányú játékosmozgás a klubok között, hogy minden labdarúgó a saját szintjének leginkább megfelelő csapatban és bajnokságban játszhasson

- Közös, belső edzőképzések

- Közös tornák lebonyolítása

- U-19 korosztálytól a tehetséges játékosok integrálása a Szeged-Csanád Grosics Akadémia felnőtt csapatába vagy a partner egyesületek valamelyikébe

-Közös részvétel Európai Uniós és hazai projektekben

 

20200624-131529.jpg

 

A fotón balról jobbra: Kárász Dávid, Kiss-Patik Péter, Halász László, Horváth Zoltán, Sahin-Tóth Dezső, Őze Tibor

 

 

Ki mit vár az együttműködéstől:

 

Halász László, utánpótlás szakmai vezető, SZCSGA:” Megtisztelnek bennünket a klubok vezetői azzal, hogy a partneri szerződéseket aláírták. Nagyon sok olyan pontja van az együttműködésnek, amit ők javasoltak és mi örömmel építettük be. A legfontosabb dolgunk most az lesz, hogy amit megfogalmaztunk, az pontról pontra meg is valósuljon. Én is köszönöm mindenkinek és sok sikert kívánok a közös munkához.”

Horváth Zoltán elnök, HFC: ”Szeretném köszönetemet kifejezni valamennyi jelenlévő egyesület vezetőjének és a szakmai stábnak, amely kidolgozta az együttműködés részleteit. Nagyon boldog vagyok, mert először éreztük azt, hogy valóban partnerként tudunk együtt dolgozni egy nagyobb egyesülettel. Amennyiben minden pontban meg tudjuk valósítani a terveinket, akkor a régió minden szinten magasabb szintre juthat a labdarúgás területén.”

Sahin-Tóth Dezső elnök, DAFC: „Nagyon köszönöm mindenkinek, hogy csatlakozott. Szegednek és Csongrád-Csanád megyének óriási szüksége van erre az együttműködésre. Nagyon várom, hogy minél hamarabb látványos eredményekről számolhassunk be.

Kiss-Patik Péter Foliaplast-Bordány SK: „Hosszú előkészítő munka után érkeztünk el a mai naphoz és örülök neki, hogy ma ezt a szimbolikus lépést megtehettük. Bízom benne, hogy több területen is sikeres lesz az együttműködés.”

Kárász Dávid Algyő SK utánpótlás szakmai vezető: ” Dolgoztam Alközpont vezetőként is és már akkor azt láttam, hogy nagyon sok tehetséges gyerek van Szegeden és a régióban. Ezzel az együttműködéssel, most közel ezer fiatal labdarúgót segíthetünk majd. Pont ez hiányzott eddig, hogy egy profi klub a „hátára vegye” a kluboknál folyó szakmai munkát. Reméljük, hogy utánpótlás szinten és felnőtt szinten is pár éven belül az NB I. elérhető lesz.”

Őze Tibor szakmai tanácsadó, SZCSGA: „ Kis lépésnek tűnhet, de biztos vagyok benne, hogy egy korszakalkotó dolog felé vezető, hosszú és sikeres út első lépését tettük meg. Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy nyitott volt és eljutottunk erre a pontra.”


Hozzászólások:
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.08.09. vasárnap
SZEGED-CSANÁD GROSICS/ST. LŐRINC KFT.
Szent Gellért Fórum
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. DVSC 6
02. FC AJKA 6
03. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 6
04. SZOMBATHELYI HALADÁS 4
05. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 4
06. SZOLNOKI MÁV FC 4
07. PÉCSI MFC 3
08. GYIRMÓT FC GYŐR 3
09. ST. LŐRINC KFT. 3
10. BUDAÖRS 3
11. SOROKSÁR SC 3
12. DOROGI FC 3
13. VASAS FC 2
14. SZEGED-CSANÁD GROSICS 1
15. WKW ETO FC GYŐR 1
16. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 1
17. KAZINCBARCIKA 1
18. AQVITAL FC CSÁKVÁR 1
19. DEAC 0
20. BFC SIÓFOK 0

Partnereink