Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Akadémiai visszatekintő sorozat: U-19

szeged-csanad-g-a-u-19-foto-1.jpg
Ebből a korosztályból már van, aki a felnőtteknél kapott profi szerződést. És éppen ez a célja az utánpótlás rendszernek. Vágó Mihály értékelte a korosztály szezonját.

Vágó Mihály: Az U - 19-es korosztályhoz az őszi szezon közben, a 8. fordulót követően kerültem . Nem volt teljesen ismeretlen számomra ez a csapat  hiszen korábban már egyéni edzések keretében jó néhány játékossal  foglalkoztam . Nyugodtan kijelenthetem , hogy hamar megtaláltuk egymással a közös hangnemet . Mindjárt az elején tisztáztunk bizonyos dolgokat , és megbeszéltük a kölcsönös  elvárásokat is . Bátran elmondhatom azt is , hogy az edzéseken szervezett , fegyelmezett szakmai munka folyt! Ennek meg is lett az eredménye, mert a hátra lévő öt őszi bajnoki mérkőzésünket megnyerte a csapat . A mutatott játék is  nagyon biztató volt , és így a tabellán  az előkelő harmadik helyen zártunk .

RANGADÓK ÉS NAGY GYŐZELMEK

Vágó Mihály: Ebből az öt mérkőzésből kettőt külön is kiemelnék , mégpedig a SZEOL SC ellen hazai pályán 3 : 1-re megnyert mérkőzést , valamint a Tiszakécske elleni idegenbeli 5 : 2 -es győzelmünket ! Az előbbi mérkőzés egy igazi városi rangadó volt nagy irammal , kemény párharcokkal és  sok jó egyéni teljesítménnyel  ! Az utóbbi győzelem pedig azért értékes , mert egy kiváló egyéni teljesítmény -Dobronoky Viktor 5 gólt szerzett -  párosult egy nagyszerű és eredményes  csapatjátékkal  !

MÁR A FELNŐTTEK ELLEN IS

Vágó Mihály: "A téli felkészülési időszakban az edzőmérkőzéseinket úgy szerveztük meg , hogy többnyire erős csapatok ellen  játszunk . Annak érdekében , hogy ez is szolgálja a  játékosok fejlődését . Így megmérkőztünk többek között az SZVSE ( csongrád megye I. osztályú bajnokság éllovasa ) és a Kiskundorozsma ( megye I. osztályú  felnőtt csapatával is .  A játékosaink dicséretére legyen mondva , hogy egyáltalán nem voltak megilletődve ezeken a mérkőzéseken , és bátor , kezdeményező játékot mutatva , mindkét ellenfél ellen maximálisan megállták a helyüket .  Mindkét esetben  színvonalas , magas intenzitású mérkőzést játszottunk . Egyenrangú ellenfelei voltunk mindkét felnőtt csapatnak , annak ellenére , hogy egy-egy góllal kaptunk  csak ki tőlük ! 

CSONKA TAVASZ

Vágó Mihály: A tavaszi fordulóból az ismert járványügyi helyzet miatt , csak egy fordulót tudtunk lejátszani . Sajnos idehaza a Kecskemét LC - től 1 : 0 -ás vereséget szenvedtünk , egy végig támadott mérkőzésen . A vereség ellenére a táblázaton így is maradtunk a harmadik helyen . A csapategység tekintetében egy kifejezetten jó társaságról beszélhetünk , hiszen közös a siker és közös  a kudarc viselése is . Erről meggyőződhettem akkor , amikor zsinórban nyertünk öt mérkőzést , és a győzelmek okozta öröm pillanatait élhettük át együtt . Ugyanakkor  a már említett vereség kiváltotta  fájdalmakat is közösen  osztottuk meg .  Számomra valamennyi játékos bebizonyította azt is,  hogy a sikerek érdekében együtt tud működni , és a csapat érdekeit  az egyéni érdekeik elé helyezi !  

 Az egyéni teljesítmények értékelésénél sok jó eredményről számolhatok be ! Ennek is volt köszönhető , hogy több játékos is lehetőséget kapott a felnőtt csapat edzésein való részvételre . 

szeged-csanad-g-a-u-19-foto-2.jpg

KÖZEL A FELNŐTT CSAPATHOZ, SŐT MÁR A CSAPATBAN

V.M.:A csapat valamennyi tagja dicséretet érdemel , mind az edzés munkájáért , mind a mutatott játékáért ! Azok , akik az átlagos jó teljesítménynél is többet nyújtottak , az Sági Viktor , Mészáros Gergő , Vajda Marcell , Nagy Márton , Suhajda Merlin , Bakó András , Csizmadia László , Holcsik Bálint és Dobronoky Viktor . Ők egyenletesen jó és kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a lejátszott mérkőzéseken . Örömteli , és példa értékű lehet a keret valamennyi játékosa számára , hogy Dobronoky Viktor ez év januárjától profi szerződést kapott a felnőtt csapatunktól , és ahol már be is mutatkozhatott  bajnoki mérkőzésen ! Ez is jelzés értékű , hogy alázatos , kemény és kitartó munkával oda lehet kerülni a legjobbak közé ! Hozzá teszem , hogy  a mutatott teljesítménye alapján teljesen megérdemelten ! 

HOME OFFICE

 V.M.: Jelenleg a játékosok otthoni körülmények között végzik az egyéni edzéseket a kiadott edzéstervek alapján . Ezeknek a feladatoknak az elvégzéséről minden hétvégén visszajelzésekkel kell lenniük . Fontos megjegyezni még  azt is , hogy ebben az időszakban az edzések mellett  többen is az érettségi vizsgára , valamint az egyetemi záróvizsgára  készülnek . Egymással  a kapcsolatot különböző információs csatornákon keresztül ( telefon , facebook , e-mail , viber  , sms , messenger  ) napi szinten tartjuk . Ami nagyon fontos , hogy a játékosok és családjaik is  valamennyien egészségesek , és  remélhetőleg hamarosan folytatni tudjuk a megkezdett közös munkát !


Hozzászólások:
2020/2021
Merkantil Bank Liga NB II.
2020.08.16. vasárnap
SZOMBATHELYI HALADÁS/SZEGED-CSANÁD GROSICS
Szombathelyi Haladás Stadion
2020/2021 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 9
02. DVSC 7
03. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 7
04. SZOLNOKI MÁV FC 7
05. FC AJKA 6
06. GYIRMÓT FC GYŐR 6
07. DOROGI FC 6
08. VASAS FC 5
09. SZOMBATHELYI HALADÁS 4
10. PÉCSI MFC 4
11. ST. LŐRINC KFT. 4
12. BUDAÖRS 3
13. SOROKSÁR SC 3
14. WKW ETO FC GYŐR 2
15. SZEGED-CSANÁD GROSICS 2
16. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 2
17. KAZINCBARCIKA 2
18. AQVITAL FC CSÁKVÁR 1
19. BFC SIÓFOK 1
20. DEAC 0

Partnereink