Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Joao Janiero: mentálisan hatalmasat lépett előre a csapat!

janeiro-joao-pedro-vezetoedzo.jpg
Szenvedélyes és érzelmes volt az ünneplés a vasárnapi győzelem után Joao Janeiro szerint, aki a vasárnapi, utolsó bajnokira hívja a szurkolókat. A vezetőedző elmondta, a csapat hatalmasat lépett előre mentálisan, szavaiból az derült ki, leginkább ennek köszönhető, hogy sikerrel vették az akadályokat.

- Hogyan ünnepeltek a meccs után?
- Nagy ünnepség volt, sok érzéssel és szenvedéllyel. A csapatban és a szakmai stábban mindenki nagyon keményen megdolgozott ezért, így érthető, ha előjöttek az érzelmek.

- Rendkívül izgalmas volt a SZEOL elleni bajnoki vége, de a csapat jól vizsgázott a kiélezett helyzetben. Mentálisan erősebb volt a Szeged-Grosics Akadémia, vagy minek köszönhető a siker?  
- Egyetértek azzal, hogy mentálisan jobbak lettünk, úgy érzem, minden héten előrébb léptünk e téren. A labdarúgás olyan folyamat, amely négy kulcsfontosságú tényezőn alapul. Ezek a taktikai, fizikai, pszichológiai és technikai szempontok. Ugyanakkor jó mentális képességek nélkül ezeket az elemeket el is felejthetjük. A SZEOL ellen is tudtuk, mit kell tennünk, és azt hogyan tegyük, de a gól mégis büntetőből jött. Ami a büntetőket illeti, ezeket minden héten gyakoroljuk, és elemezzük ellenfeleinket is. 

- A csapat az utolsó tíz meccséből kilencet megnyert, és csak egy döntetlent játszott. Hogy sikerült elérni ezt a szép sorozatot?
- Ez a játékosok érdeme, ők érték el ezt. Természetesen megvan ebben a része valamennyi stábtagnak, de ha nincsenek olyan játékosaink, akik megértik az elképzeléseket, a játékmodellt, a módszertant, akkor nagyon nehéz lenne sikeres lenni. A játékosokra nehezedik a győzelem kényszere, nekik kell ezt kezelni. Nagyon fontos megemlíteni, hogy bátrak voltak, amikor a leginkább szükség volt erre, és azt kell mondanom, hogy a győzelmi kényszer, a SZEOL előtti három meccs feszültsége azt mutatja, a gárda mentálisan hatalmasat lépett előre.

- Mi lehet a cél az utolsó meccsen?  
- A győzelem. Ez az, amiért minden meccsen harcolunk. Most is azt fogjuk tenni, amit általában teszünk, vagyis kemény munkát végzünk a győzelemért. Én arra kérem a szegedieket, a csapat szurkolóit, hogy látogassanak el vasárnap Gyulára, élvezzék a várost, majd fél hattól nézzék meg a meccset, és üdvözöljék a bajnokokat!


Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
2019.10.27. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS/DUNA ASZFALT TLC
Szent Gellért Fórum
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 27
02. AQVITAL FC CSÁKVÁR 24
03. GYIRMÓT FC GYŐR 23
04. BUDAFOKI MTE 22
05. WKW ETO FC GYŐR 22
06. BFC SIÓFOK 21
07. VASAS FC 17
08. SZEGED-CSANÁD GROSICS 16
09. FC AJKA 15
10. SOROKSÁR SC 14
11. KAZINCBARCIKA 14
12. DUNA ASZFALT TLC 13
13. DOROGI FC 13
14. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 12
15. SZOMBATHELYI HALADÁS 12
16. SZOLNOKI MÁV FC 11
17. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 10
18. BUDAÖRS 9
19. VÁC FC 5
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink