Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Bővebb információ.

Joao Janeiro: a kemény munka visz előre!

janeiro-joao-pedro-vezetoedzo.jpg
Utóbbi hat meccséből hatot megnyert és még gólt sem kapott a Szeged-Grosics Akadémia. A csapat ezzel ellépett az üldözőktől, öt fordulóval a vége előtt már öt pont az előnyünk a második Szentlőrinccel szemben. Joao Janeiro vezetőedző arra hívta fel a figyelmet, még nem beszélhetünk sikerről, mert fontos meccsek vannak hátra, és még nem nyertünk semmit.

- Hat meccs, hat győzelem a csapat mérlege, az ellenfelek egyetlen gólt sem lőttek ezen időszak alatt. Mi a siker titka?
- A kemény munka! Sok kemény munka! Igazából nincs egy konkrét dolog, amire rá tudunk mutatni, hogy na, emiatt alakultak jól a dolgaink. Taktikai, technikai, lelki és erőnléti téren egyaránt ezért dolgoztunk, de a hozzáállás is fontos. Viszont azt kell mondanom, nem beszélhetünk sikerről, mert még fontos meccsek vannak hátra. Természetesen boldogok vagyunk, hogy a hátrányból előnyt faragtunk, de még nem nyertünk semmit. Folytatnunk kell, amit elkezdtünk, és még keményebben kell dolgoznunk!

- A győzelmek többsége azért nem volt könnyű, korábban az ilyen meccseket nem mindig sikerült megnyernie a csapatnak. Most viszont képesek 1-0-ra is nyerni!  
- A világon sehol sincsenek könnyű győzelmek. Tény, hogy gyakran 1-0-ra nyerünk. De, hadd jegyezzek meg két dolgot. Az egyik az, hogy tudunk gólt lőni. A másik pedig az, hogy javultunk olyan szempontból, hogy hidegvérünket megőrizve képesek vagyunk megszerezni a három pontot. Minden csapat szeretne minél nagyobb különbséggel nyerni, de az a helyzet, hogy ki tudjuk alakítani a gólhelyzeteket, és én magam ezt tartom a legtöbbre, hogy képesek vagyunk eljutni a nagy esélyig, aztán a többit majd meglátjuk.

- Mi az a plusz dolog, ami korábban esetleg nem volt meg a támadó szekcióban, most viszont valaki mindig odaér, amikor kell?
- Vannak alapelvek, melyeket a játékra alkalmazva gyakorlunk az edzéseken. A játékosok begyakorolják, hogy mit tegyenek, mikor és hogyan tegyék ezt. Tény, hogy mindenki keményen próbálkozik, és mindent megtesz, amit feltételezhetünk. Persze mindig van hely a fejlődésre, mert a futballban nincs tökéletes

- Öt pont most a csapat előnye a Szentlőrinccel szemben, ez elég lesz a végéig?
- Nem nézem a bajnoki táblázatokat. Ezen a héten nem a Szentlőrincre összpontosítunk. Keményen dolgozunk, hogy szembenézzünk egy erős ellenféllel, mint a Dunaújváros. Most ez a legfontosabb. 

- Öt forduló van hátra, ebből az öt meccsből legalább három rangadó. Hogyan készülnek ezekre?
- Mint minden más meccsre. Minden ellenfelet tisztelettel kezelünk, de saját magunkra koncentrálunk, önmagunkkal foglalkozunk, összpontosítunk, mert saját magunkon minden nap javíthatunk.


Hozzászólások:
2019/2020
Merkantil Bank Liga NB II.
2019.10.27. vasárnap, 17:00
SZEGED-CSANÁD GROSICS/DUNA ASZFALT TLC
Szent Gellért Fórum
2019/2020 - Merkantil Bank Liga NB II.
#csapat nevepont
01. MTK BUDAPEST 27
02. AQVITAL FC CSÁKVÁR 24
03. GYIRMÓT FC GYŐR 23
04. BUDAFOKI MTE 22
05. WKW ETO FC GYŐR 22
06. BFC SIÓFOK 21
07. VASAS FC 17
08. SZEGED-CSANÁD GROSICS 16
09. FC AJKA 15
10. SOROKSÁR SC 14
11. KAZINCBARCIKA 14
12. DUNA ASZFALT TLC 13
13. DOROGI FC 13
14. BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 12
15. SZOMBATHELYI HALADÁS 12
16. SZOLNOKI MÁV FC 11
17. NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 10
18. BUDAÖRS 9
19. VÁC FC 5
20. BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 0

Partnereink